Upoznavanje drugih kultura preko „Globalnog sela“

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

U oviru projekta Pokreni svoju budućnost studentska organizacija AIESEC organizovala je manifestaciju Global village (Globalno selo). Ovaj događaj je održan u Velikom parku u Kragujevcu sa ciljem upoznavanja i povezivanja različitih kultura.

Kragujevčani su imali priliku da upoznaju volontere iz Grčke, Turske, Rusije, Tajlanda, Indije, Francuske, Španije, Egipta, Rumunije, Poljske i Kine, njihovu tradiciju, različitosti i kulturu. Svako se potrudio da svoju zemlju predstavi na najbolji način, prikaže najzanimljivija jela običaje i objasni način života.

DSCF7475
Foto: Petar Miljković-Volonter AIESEC-a iz Španije

 

„Došao sam u Srbiju, jer nikada ranije nisam bio, a volim da upoznajem nove zemlje. Srbija mi se veoma sviđa. Svo su jako druželjubivi. Trebalo bi da ovde ostanem oko mesec dana, ali se nadam da ću imati novca da ostanem duže. Mislim da je Global village veoma bitan projekat, jer se tu upoznaju mladi ljudi iz različitih zemalja sveta. Ja sam ovde došao da bih deci držao časove španskog jezika, ali i da ih naučim nešto o svojoj kulturi i zato mislim da su ovakvi projekti jako dobri i važni“, rekao je Jose Antonio de la Casa, volonter iz Španije.

 

 

Život sa prihvatanjem razlika jeste jedna od glavnih ideja studentske organizacije AIESEC i putem događaja Global village posetioci imaju mogućnost da osete kako je živeti van Srbije, kakve običaje imaju drugi narodi, na koji način razmišljaju, po čemu smo slični, a po čemu različiti.

U okviru projekta Pokreni svoju budućnost, studenti volonteri dolaze u Srbiju da osnovcima i srednjoškolcima ovde drže radionice jezika i da ih nauče nešto o običajima drugih naroda i kako da prevazižu predrasude i uživaju u razlikama.

Pogledajte fotografije:[tz_plusgallery id=“229″]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *