Treći Youth Speak Forum okupio najveći broj mladih do sada

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Članovi studentke organizacije „AIESEC Kragujevac“ organizovali su, po treći put u Kragujevcu, „Youth Speak Forum“. Oko ovo projekta, danas su se u Biznis inovacionom centru, na celodnevnoj konferenciji okupili predstavnici koorporativnog i javnog sektora i kragujevački studenti.

„Youth Speak Forum je projekat koji za cilj ima okupljanje studenata i predstavnika različitih firmi oko tema neformalnog obrazovanja i preduzetništva, kako bi pronašli rešenje za pasivnost mladih ljudi u Srbiji.

Foto: Petar Miljković, Otvaranje Youth Speak Foruma

„Pošto je ovo konferencija koja ima za cilj da poveže mlade sa liderima iz koorporativnog i javnog sektora, mi smo zapravo celu konferenciju podelili na govornike i na radionice, pa je na samom otvaranju bio dekan ekonomskog fakulteta, Petar Veselinović i  Vanja Bogićević, koja je osnovala svoju start up kompaniju, koja je proglašena za jednu od deset najboljih start up-ova u Srbiji i oni će održati uvodno predavanje. Nakon toga planirana su dva bloka radionica, koje će držati predstavnici kompanija CRH, Balance consulting i Biznis inovacionog centra, zatim Vesna Andrejević, specijalista socijalne medicine  i Bojana Kovač, ekspert u komunikacijskom i advertajzing biznisu, tako da će sve radionice biti na različite teme – prodaja, marketing, emotivna pismenost… Ovakve konferencije mnogo znače mladim ljudima. Formalno obrazovanje više nije bitno i to više niko ne gleda i zbog toga se trudimo da uputimo ljude u bitnost neformalnog obrazovanja, gde kroz primere iz prakse mogu da vide kako je nešto počelo. Mislim da je ovo do sada najbolji i najposećeniji Youth Speak Forum do sada. Ovo je odličan koorporativni projekat i mislim da su i mladi uvideli prilike koje se dobijaju ovim projektom“, rekla je Sandra Milić, član organizacije AIESEC.

Na današnjoj konferenciji, preko 100 studenata imalo je priliku da prisustvuje predavanjima preduzetnika koji su se rado odazvali pozivu i sa budućim kolegama podelili svoja znanja i iskustva. Takođe, predstavnici kompanija CRH, Balance consulting i Biznis inovacionog centra održali su i interaktivne radionice na tri različit teme. Studenti su bili veoma zadovoljni predavačima, njihovim načinom izlaganja i onim što su naučili na ovom projektu.

Pogledajte fotografije: