Svako ko je talentovan i ko se trudi treba da ima slobodu i mogućnost da realizuje svoje ideje

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

   Prošle nedelje, razgovarali smo sa mladom umetnicom Natašom Stamatović povodom jednog interesantnog performansa u Domu Omladine, gde su drugi umetnici i posetioci mogli da crtaju i slikaju uz muziku,

Možeš da nam kažeš  nešto više o ovom događaju?

Ideja je bila da svako veče puštamo muziku i crtamo, slikamo i da na kraju prikupimo sve radove i napravimo veliku izložbu koju ćemo promovisati po svim gradovima u Srbiji.

 Koja je razlika između naših i međunarodnih izložbi?

Ja zapravo nisam bila u Španiji, samo sam slala plakate.

U kojoj sferi umetnosti se najviše pronalaziš?

Najviše u fotografiji, ali  bih volela da se bavim filmom, snimanjem mini spotova, eksperementalnih filmova.

Kako se živi i da li uopšte može da se živi od umetnosti kod nas u Srbiji?

Mislim da umetnici ovde jako teško žive od svog kreativnog rada, osim ako ne prave nekakve kompromise, a nije u tome poenta  jer onda sve gubi smisao. Svako ko je talentovan i ko se trudi treba da ima slobodu i mogućnost da realizuje svoje ideje i živi od toga, bez ikakvih ograničenja. Ja trenutno ne mogu da živim od toga što radim ali se nadam i pokušavam da verujem da će se to promeniti. Trudim se da što manje razmišljam o tome, a da više vremena posvetim radu. Jednog  dana će se isplatiti, moram da budem optimistična.

Kakvi su ti planovi za budućnost?

Planirali smo da nađemo  prostor, lepo mesto i da organizujemo što više ovakvih događaja, da motivišemo ljude da rade slične stvari. Tako da to je plan za početak. Da nađemo mesto. Što se tiče lično mojih fotogtafija, tu opet planiram da pravim sintezu između muzike i vizuelne umetnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *