Šumadija fest 2015

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Nakon nastupa mnogobrojnih poznatih muzičara završen je peti „Šumadija Fest“. U muzici omiljenih bendova pored Kragujevčana uživali su i posetioci iz gradova širom Srbije.

Prve večeri uz puno emicija i energije a na  oduševljenje publike, svoj 40. rodjendan proslavila je grupa Parnji Valjak iz Zagreba, dok druge večeri festivala miks modernog zvuka hip hopa i roka privukao je šarenoliku publiku. I mladji i stariji su uživali u smenjivanju žanrova. 

Smiren, staložen i odmeren u svojim izjavama Bora Čorba je imao prilike da odgovara na razna pitanja novinara.  U trci za dobrom izjavom, kadrom, pravim pitanjem, svi su utrkivali da „ukradu“, izvuku deo rokenrol priče.  Na pitanje da li u našoj zemlji uopšte postoji rokenrol kao nekada on je rekao : „Ovde se više ne radi o tome postoji li rokenrol u Srbiji ili ne, već postoje li dobri autori? Mi smo se u isto vreme pitali postoje li ljudi koji slušaju rok zvuk. Sećate se rokenrol zanesenjaka, u otrcanim farmericama, majcama pet puta većim, rokericama…taj svet kao da je negde skriven. Masa koja je preplavila halu „Jezero“ je skoro sve njegove pesme  ispratila uz pevušenje i igranje. Taj svet među, kao što rekosmo, ostalim žanrovima i dalje svakako uspeva da dobije po koju bitku i pokaže šta „starija“ garda zna i ume.

Za trenutak, vratićemo se još jednom na ono što je Bora Čorba pričao pre koncerta. Javnost je zanimalo kako komentariše negativne priče u vezi s njegovim učešćem u žiriju Punkovih zvezda. „Ja sam tu samo da pomognem i dajem savete, bili pevači opredeljeni za rok ili folk. Ne tiču me se takvi komentari“, rekao je Bora Čorba. Izgleda da ga na kraju nije ni interesovalo da li je publika tu prvenstveno zbog njega ili drugih bendova jer nam je svima servirao rokenrol večeru prefinjenog ukusa čiji ćemo ukus sigunrno pamtiti do nekog njegovog narednog nastupa u Kragujevcu, gradu poznatom po zvuku gitare i ljudima koji itekako cene generacije koje su put do zvezda tabanale na mnogo teži način. Ovako je to zabelezio nas aparat u vidu fotografija,uzivajte.

[tz_plusgallery id=“22″]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *