Rekordna posećenost druge večeri Arsenal festa

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Drugo veče Arsenala obeležila je rekordna posećenost i kiša koja je besuspešno pokušavala da pokvari odlično raspoloženje preko 12000 posetilaca. Ove večeri je program na main stage-u otvorio jedan od najperspektivnijih mladih bendova u regionu. Repetitor je svojom energijom i psihodeličnom noize svirkom prodrmao sasvim pristojan broj posetilaca, s obzirom na to da je njihov nastup krenuo već u pola devet.

Posle sjajnih Repetitora sledila je dugo očekivana svirka blues dive Ane Popović, koja je pokazala kako treba da izgleda pristup festivalskom nastupu jednog vrhunskog gitariste. Lista pesama je obuhvatala numere od njenih autorskih stvari do blues standarda i dobro poznatih pesama Jimmy Hendrix-a i Steve Ray Vaughan-a. Ova izuzetna dama nas je svojim autentičnim blues glasom odvela na američki jug i polja pamuka. Publika će dugo pamtiti ovaj nezaboravni nastup.

Foto: Petar Miljković, Ana Popović

Nakon izvanrednog nastupa Ane Popović, na binu je izašao Thievery corporation. Fuzijom žanrova od reggae-a, bossa nova-e, jazz-a, gospel-a i hiphop-a čitava dva sata su držali pažnju razigrane publike na upornoj kiši koju niko nije primećivao. To su bila dva sata bezbrižne i opuštene zabave.
Na kraju večeri na main stage-u je Darko Rundek sa svojom devetočlanom ekipom probudio lepe i vesele emocije kod publike, koja je za vreme pojedinih numera mogla da oseti dah i uzbuđenje morske atmosfere.

Garden stage su otvorili punk bendovi Pankreas i Crveni karton. A zatim na scenu izlazi mladi stoner rock sastav Larska iz Kragujevca, jedna od nada srpske i regionalne scene, kojima bi se mogla nasmešiti i svetska karijera. Ovo je bend koji je prevazišao male prostore za svirku i da bi pokazali šta znaju potrebno je samo im obezbediti veliku binu i dobro ozvučenje.

Foto: Petar Miljković, Larska

Na veliku žalost, nastup legendarnog Toze Rabase i Zvoncekove bilježnice se podudarao sa nastupom Ane Popović, tako da je jedan deo publike morao da donese tešku odluku na kojoj bini će prisustvovati u tom trenutku. Verni fanovi su svakako ispratili nastup Zvoncekove bilježnice, benda koji uvek ima šta da poruči.
Nakon Zvoncekove bilježnice gardenom su odjekivali zvuci čudnog spoja folk i heavy muzike, kada su pobornici ovog žanra mogli da isprate nastupe hrvatske grupe Brkovi i benda Pero Deformero.
Ovo festivalsko veče na garden stage-u je zatvorio kultni sastav Bjesovi iz Gornjeg Milanovca.

Autor: Poljo Senad

Pogledajte fotografije: