Prva samostalna izložba Predraga Todorovića

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

U nedelju, 20. jula u kultnom kragujevačkom kafiću Oblomov, otvorena je prva samostalna izložba našeg mladog sugrađanina Predraga Todorovića. Uvod u zanimljivu izložbu bio je nastup Nenada Todorovića koji je izveo poznate numere i upotpunio ovaj događaj.
Izložba će trajati do 10. avgusta, nakon čega se seli u Beograd, a potom i u Niš. Povod ove izložbe je prezentacija veoma značajnog festivala koji se održava u našoj zemlji – Nišville Jazz Festivala 2014, a fotografije izložene u kafiću nastale su na prošlogodišnjem festivalu, a predstavljeni su neki od najznačajnijih svetskih džez umetnika koji su se predstavili publici u Srbiji.

Autor ovih interesantnih fotografija, govorio je za naš sajt, osvrćući se kako na samu izložbu, tako i na početak svoje karijere. Svoje prve korake vezane za fotografiju, Predrag je napravio u svom rodnom gradu, sada već davne, 2007. godine. Kao gimnazijalac, započeo je svoju fotografsku avanturu, za koju danas može reći da je i njegovo životno opredeljnje jer je uspešan student master studija Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu. Kako je i sam istakao, od samog početka imao je podršku svoga oca, takođe fotografa koji mu je najpre pružio teoretska, a potom i praktična znanja. Kako nam je Predrag rekao, oduvek je bio radoznao i trudio se da što više nauči, kako bi to mogao da primeni stvarajući svoje fotografije. Pre samostalne izložbe, radio je u Kragujevačkim novinama jedno vreme, a kao svoj najznačajniji projekat izdvojio je rad na prvom igranom kragujevačkom filmu „Dašak“ u režiji Vojina Vasovića. Nakon završetka Gimnazije, upisao je studije u Beogradu gde je i dalje tražio sebe, radeći i na koncertnim fotografijama.

Govoreći o svojoj prvoj samostalnoj izložbi, istakao je da je ona nastala kao plod saradnje sa Nišvilom u cilju bolje promocije samog festivala, ali i približavanja ljudima džez umetnika koji su boravili u našoj zemlji. Autor je, kako je i sam izjavio, posebno zadovoljan činjenicom da će se izložba nakon Kragujevca preseliti i u Beograd i to u jedan od najprestižnijih prostora – Kulturni centar Beograda, a za vreme trajanja festivala i u Niš.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *