Prva samostalna izložba fotografa Slavoljuba Radojevića

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Izložba pod nazivom „Život je fotografija“, kragujevačkog fotografa Slavoljuba Radojevića donosi nekoliko tematskih celina kao što su urbani život Kragujevca, odrastanje dece i noćna druženja maloletnika, arhitektura grada, „Arsenal fest“ i predstave Knjaževsko-srpskog teatra.

Na otvaranju izložbe prisutnima su se obratili Ivan Stojanović ispred Foto-kluba Kragujevac, kragujevački majstor fotografije Predrag Cile Mihailović i Slavoljub Radojević, autor, koji je nakon otvaranja preneo pozitivne utiske.

„Utisci su fantastični. Dosta ljudi je došlo, ovde je puno prijatelja, kolega i ljubitelja fotografije. Neke fotografije su prvi put ugledale svetlost dana, do sada su bile u digitalnom obliku, a ovako kad su odštampane ipak imaju nekog šarma, poeme“, rekao je Radojević. Na izložbi preovlađuju crno-bele fotografije, za koje autor kaže da usredsređuju posmatrača da vidi ono što je akcentovano, to jest ono što autor želi da prikaže.

„Kragujevački autor Slava Radojević je već ostavio svoj trag u kragujevačkoj i srpskoj fotografiji na takmičarskim izložbama, a nagrade ga nisu zaobilazile ni u međunarodnoj konkurenciji. Prezentujući svoju prvu samostalnu izložbu, potvrđuje i demonstrira autorsku zrelost na iznenađujuće pitak i samouveren način“, Predrag Cile Mihailović, majstor fotografije Foto saveza Srbije

(iz kataloga).

Slavoljub Radojević je nosilac Diplome o završenoj školi kreativne fotografije Studija Foton iz Beograda i Udruženja akademskih fotografa Srbije. Član je Foto kluba Kragujevac od osnivanja, Foto saveza Srbije, kao i više formalnih i neformalnih zajednica fotografa. Svoje radove objavljuje u štampanim izdanjima, knjigama, kao i na internet portalima medijima. Učesnik je na preko 100 foto salona u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više od 50 nagrada na foto konkursima. Zaposlen je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, na radnom mestu projektant informacionih sistema i programa. Izložba Slavoljuba Radojevića otvorena je u Domu omladine, u organizaciji Foto kluba Kragujevac i trajaće do 10. marta

Pogledajte fotografije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *