„Prolećni salon“ u Galeriji „Mostovi Balkana“

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Udruženje likovnih i primenjenih umetnika Iz Gornjeg Milanovca predstavilo je svoje radove na grupnoj izložbi u Gradskoj galeriji „ Mostovi Balkana“ u četvrtak, 25 jula u Kragujevcu.

Kragujevčani i Milanovčani sarađuju već dugi niz godina. Zvanično kao ustanova sa ustanovom, ali  više sarađuju kao prijatelji i kolege  u raznim sferama.Svake druge godine predstavljaju svoju  izložbu  „Prolećni salon“, a ove godine su odlučili da to bude kod nas. Kragujevčani će u narednih mesec dana moći da uživaju u  delima  različitih tehnika 22 umetnika.  Izjavio je na otvaranju izložbe Nenad Ristić, kustos Galerije „Mostovi Balkana“.

Predsednik Udruženja, Nebojša Savović Nes, predavač na katedri za vajarstvo kragujevačkog FILUM-a, istakao je da je udruženje prošle godine proslavilo tri decenije rada dokumentovanom izložbom radova bivših i sadašnjih članova.

„Podsetio bih vas da je Udruženje pokrenulo manifestaciju Bijenale jugoslovenske umetnosti i da smo uspeli da ova manifestacija opstane i u medjuvremenu postane medjunarodna. Ovih dana je raspisan konkurs za naredno Bijenale.Imamo svoj salon u našem gradu i trudimo se da uključimo što veći broj mladih profesionalaca, dodao je Savović Nes.

Na ovoj izložbi možete pogledati dela : Mirjane Avramović, Branke Vučićević Vučković, Žarka Vučkovića, Branka Dimitrijevića, Ane Jelić, Ivane Jovičić, Jelene Jovičić, Ivane Marinković Racić, Sime Marića, Slobodanke Marjanović, Mijata Mijatovića, Milana Miletića, Izabele Mitić, Dragana Mihailovića, Slobodanke Nikolić, Jasmine Petrović, Saše Savovića, Nebojše Savovića Nesa, Vesne Tešić, Veljka Trojančevića, Vesne Cvetić i Nevene Čavorović. Kao  gosti po pozivu, svoja dela predstavili su Sergej Aparin, Jasna Opavski, Slobodanka Rakić Šefer, Nenad Ristović i Zoran Todorović Todor.

Pogledajte fotografije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *