Projekat „Startapidemija“ završen novim biznis idejama

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rezultati projekta “ Startapidemija”, namenjenog razvoju preduzetničkog duha kod studenata, predstavljeni su u Biznis inovacionom centru Kragujevac, koji je bio realizator ovog programa, uz podršku Ministarstva omladne i sporta. Ovom prilikom proglašene su i najbolje biznis ideje studenata koji su učestvovali u projektu.


Za program podsticanja studenata na pokretanje sopstvenih biznis ideja, prijavilo se 15 kandidata sa nekoliko kragujevačkih fakulteta. Oni su tokom predhodna tri meseca imali priliku da, kroz obuke i rad sa mentorima, testiraju, razviju i realizuju svoje biznis ideje. Na završnom takmičenju, koje je održano na kragujevačkom Prirodno-matematičkom fakultetu, učestvovalo je 9 studenata, koji su nakon obuke, unapredili svoje ideje.

Foto: Petar Miljković, Nemanja Jovičić

„Na tom takmićenju smo izabrali tri ideje, koje su dobile i novčane nagrade. I ostale ideje su bile jako zamiljive i dobro ocenjene od stra nežirija i mi i tim studentima nudimo pomoć i podršku u realizaciji svojih biznisa“, rekao je Nemanja Jovičić, koordinator projekta.

Bilo je zanimljivih ideja, a žiri je kao najbolju izabrao biznis ideju studenta treće godine Fakulteta inženjerskih nauka, koji je osmislio veb platformu, čiji je cilj da povezuje frizere i mušterije na što lakši način.

Razvojni biznis centar na ovom projektu imao je dosta partnera. Pored Ekonomskog, Prirodno matematičkog i Fakulteta inženjerskih nauka, projekat je podržala i lokalna samouprava..Na konferenciji, povodom završetka projekta, istaknuto je da je razvoj start-ap kulture na fakuletima veoma važan za uspeh, ne samo studenata, već i sredine u kojoj žive.

Pogledajte fotografije: