Projekat “Baka, deka I ja”

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Neformalna grupa “Mlada snaga Resnika” je osnovana pre dve godine. Do sada je realizovala dva projekta u okviru programa “Mladi su zakon” koji finansira Ministarstvo omladine I sporta a resurs centar je Udruženje građana za socijalni razvoj “Sunce”.
Prošle godine, projektom “Za jedan osmeh više” obuhvaceno je uređivanje folklorne sale I muzeja kulturno umetničkog društva “Studenjak”. Ove godine neformalna grupa je konkurisala za projekat koji bi obuhvatio sređivanje dvorišnog prostora ispred prostorija Kulturno umetničkog društva.

Projektom “Baka, deka I ja” predvidjeno je postavljanje klupica za sedenje i igrališta za decu, kako bi mladi iz sela Resnik imali mesto gde bi mogli da se okupljaju I zabavljaju. U projekat se ukljucilo vise od 30 mladih Resničana koji su svojim volonterskim radom pomogli u realizaciji istog.

Projekat je realizovan u periodu od prvog septembra do dvanaestog oktobra, kada je odrzana promocija svega onoga što su mladi napravili svojim volonterskim radom. U okviru promocije održana su tamicenja u kojima su mladi učestvovali u paru sa svojim bakama I dekama, a cilj nisu bile nagrade, već dobra zabava.

Takođe, u okviru promocije, održana je i humanitarna akcija u koju su se uključili I meštani Resnika, a sredstva su prikupljana za pomoć područijima ugroženim u majskim poplavama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *