Predstavljena fotomonografija Zorana Petrovića

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kragujevački fotograf, Zoran Petrović, održao je promociju svoje fotomonografije, „Kragujevac za početnike i starosedeoce“. U svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije knjigu su predstavili i pisac Vidosav Stevanović, urednik fotomonografije i fotograf Predrag Cile Mihajlović, urednik fotografije. Tom prilikom, Petrović je razgovarao sa ekipom FotkajKG-a. Pogledajte šta je izjavio za naš sajt…

Iz predgovora

Zoran Petrović, čiju monografiju o stvarnom Kragujevcu imate u rukama, upravo je takav: fotograf – umetnik. Izabrao je svoju temu ili mu je tema nametnuta, svejedno; u svakom slučaju, dobro i plodno sarađuju.

Fotografijama, koje je godinama snimao – i čiji je izbor napravio isti takav fotograf-umetnik, Predrag Mihajlović CileZoran, vama i meni, fotografijama priča svoju priču o gradu, jednu vizuelnu istoriju koja se lako i prirodno i bez suvišnih pojedinosti, odvija pred našim očima, što poznato sada gledaju kao nešto novo ili vide ono što nikad nisu videle. Od širokih planova samog grada i okoline, preko ulica, trgova, pijaca, škola, crkava i svečanosti – do pojedinosti svakodnevice, ljudi uhvaćenih u neočekivanim situacijama i iz uglova koji ih čine drukčijima, nego što jesu.

Intervju sa fotografom Zoranom Petrovićem i autorom monografije „Kragujevac za početnike i starosedeoce“ možete pogledati ovde:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *