Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije počinju 1. aprila

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije se ove godine održavaju od 1. do 10. aprila po jubilarni dvadeseti put na dve lokacije. Pogledajte nešto više o tome…


Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije su nastali kao ideja potekla od grupe učenika, a za cilj imaju upoznavanje i druženje gimanazijalaca širom Srbije, kao i vraćanje pozorišta u svakodnevicu Kragujevčana. Učenička organizacija Sopče i Đački parlament Prve kragujevačke gimnazije, u saradnji sa upravom škole, će i ove godine raditi na realizaciji projekta, koji je od velike kulturološke važnosti za naš grad.

Kao i svake godine, na Susretima se nagrađuju najbolji učenički dramski tekst, najbolja učenička režija, scenografija, kostim, najbolja muzika, scenski pokret, scenski govor, kolektivna igra, epizodna muška i ženska uloga, glavna muška i ženska uloga i najbolja predstava u celini. Pored navedenih, dodeljuje se i nagrada publike, koju mogu dobiti sve škole učesnice, osim domaćina – Prve kragujevačke gimnazije.

Gimnazija Lebane

Foto: Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije – pobednička predstava gimnazije iz Lebana „Autobiografija“, 2015.

Prošle godine, nagradu za najbolju predstavu u celini osvojila je gimnazija iz Lebana sa predstavom „Autobiografija“, drugo mesto osvojila je Šesta beogradska gimnazija sa predstavom „Briljantin“, dok je treće mesto pripalo gimnaziji iz Zemuna sa predstavom „Ovog puta neko je blizu“.

Ove godine će 26 glumačkih trupa biti u prilici da prikaže svoje predstave 1., 2. i 10. aprila na sceni „303“ Pozorišta za decu, a ostalim danima, predstave će biti izvođene u Knjaževsko-srpskom teatru na velikoj sceni „Joakim Vujić“.

Više informacija o ovom događaju, možete naći na njihovoj zvaničnoj Facebook stranici ovde.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *