Počinje Sajam zdravlja u Kragujevcu

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Po drugi put u gradu Kragujevcu svečano je najavljena manifestacija Sajam zdravlja. Pored ostalog najviši ciljevi su prevencija i unapredjenje zdravlja stanovništva, a sajam daje jasne smernice gradjanima kako i na koje načine voditi računa o zdravlju, ishrani, fizičkoj aktivnosti, kao i  mogućnost da se informišu koje su to usluge u sistemu zdravstvene i socijalne zaštite koje mogu da doprinesu opštem zdravstvenom blagostanju.

Govoreći o organizaciji Sajma zdravlja Dejan Veljković ističe da on nije namenjen isključivo građanima Kragujevca, već da je to sajam od  nacionalnog značanja jer je drugi po veličini sajam u Srbiji. Sajam su pored kragujevačkih institucija podržale i neke internacionalne kompanije kao što je Nelt. Sajam će okupiti oko 50 izlagača, a velike nade ulažu se u to da će ovaj sajam postati tradicija i da će se naći na mapi Srbije kao jedno značajno dešavanje.

Foto: Petar Miljković

 

Novinarima se na konferenciji obratila i predstavnica Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Gordana Damnjanović ističući važnost ranog početka mišljenja o zdravlju. Kao predstavnik Gerontološkog centra u Kragujevcu, doktorka Vesna Ranđelović ističe da će štand Gerontološkog centra na Sajmu zdravlja akcenat staviti na promociju palijativne nege i tu će biti dostupne sve potrebne informacije. Slavica Lončar je kao predstavnik Doma zdravlja u Kragujevcu pozvala sve na druženje i prisustvovanje raznim prezentacijama, a sve sa ciljem da se podigne svest o tome koliko je važno da znamo o čemu treba voditi računa kada je zdravlje u pitanju.

Svi koji dođu na sajam moći ce da dobiju veliki broj besplatnih pregleda, a biće ponuđeni i razni popusti, nagradne igre i vaučeri. Od besplatnih aktivnosti tu su i razna određivanja mineralnog statusa, merenje visine krvnog pritiska, razne vrste radionica za mlade kao i promocija prve pomoći i likovni konkurs za predškolce “Zdravlje Znači“ (Crveni Krst).  Svečano otvaranje sajma je 15. septembra u 10:30h, a sajamske hale će raditi sve do 20 časova. Ulaz na sajam je besplatan.

Pogledajte fotografije: