Otvoren prvi Sajam zdravlja u Kragujevcu

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Prvi Sajam zdravlja u Kragujevcu otvoren je juče na Šumadija sajmu. Ciljevi ove manifestacije su jačanje zdravstvene zaštite, prevencija i podizanje nivoa svesti o njenom značaju. Sajam je otvoren dva dana, a ulaz, kao i brojni sadržaji su besplatni.

unnamed-2
Foto: Petar Miljković, Štand Sajma zdravlja

„Sajam zdravlja je počeo i ljudi su pozitivno iznenađeni veličinom sajma i svim onim što mogu da vide ovde. Pre podne je bilo zaista puno posetilaca, otvorili smo Sajam i ja sam apsolutno zadovoljan. Ovo je prvi Sajam zdravlja u Kragujevcu. Nadam se da će ih biti još puno. Svi su nam puno pomogli. Hvala svim izlagačima. Tu su „Dom zdravlja“, „Institut za javno zdravlje, ali tu su i kompanije „Biogaia“, „Hemofarm“, „Emofarm“ i tako dalje. Podršku nam je dala i kragujevačka „Prizma“ i ovo je zapravo njihov sajam, a ne moj, iz razloga što su se svi oni potrudili da pruže maksimum i da Sajam ponudi dosta toga. Pozivamo ih da dođu i da iskoriste blagodati Sajma i da na neki način poboljšaju svoje zdravlje i informišu se u tom smislu“, rekao je Dejan Veljković, organizator Sajma zdravlja.

Posetioci su imali priliku da na otvaranju vide modnu reviju medicinskih uniformi, a zatim prisustvuju  predavanja iz različitih medicinskih oblasti. Kapilarno određivanje vrednosti šećera, merenje visine krvnog pritiska i laboratorijske analize krvi samo su neke od aktivnosti koje se odvijaju na Sajmu zdravlja. Volonteri „Crvenog krsta“ demonstrirali su prvu pomoć, a održana je i izložba radova dece iz kragujevačkih predškolskih ustanova. Poznati lekar, Nada Macura, danas je bila promoter Sajma.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *