Počeo je „Arsenal fest 05“

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Četvorodnevni Arsenal Fest 05 u Kragujevcu počeo je u četvrtak uveče sjajnim nastupima Hladnog piva, Baba, Elementala, Orthodox Celtsa i brojnih drugih pred oko 5.000 posetilaca, uprkos oblačnom i prohladnom vremenu!

Na Main Stage-u pevač Mile Kekin i ekipa iz Hladnog piva predstavili su se žestokim i energičnim nastupom koji je privukao nekoliko hiljada posetilaca, iako je završen u 2.30 iza ponoći! Uz standardne stare „razarače“ poput „Nije sve tako sivo“, „Pitala si me“, „Soundtrack za život“ i drugih Zagrepčani su ponudili, a publika je sjajno prihvatila, i pesme sa novog albuma „Dani zatvorenih vrata“.
Pivu su na glavnoj bini prethodili njihovi sugrađani Elemental, koji su potpuno opravdali premijerni nastup na Arsenalu – eksplozivan početak uz „Reži me“ i „Neustrašivi“ nagovestio je odličan set u kom su se našli „Priroda i društvo“, „Male stvari“, „Prokleta ljubav“, „Iz dana u dan“…
„Ja sam druga generacija iz moje obitelji koja je u Kragujevcu. Stari mi je ovdje osamdesetih bio udarnik“, našalila se pevačica Remi.
Grupa Babe je bila uz Hladno pivo i Elemental „udarna pesnica“ na Main Stageu. Žika Milenković i ekipa su Kragujevčanima ponudili odličnu svirku, tokom koje su na sjajan prijem naišle „Loša navika“, „Da te vidim golu“, „Slanina “, „Češemo se“, „Piksla od kristala“, kao i udarni tandem hitova – „Ko me ter’o“ i „Noć bez sna“.
Na Main-u su nastupili i beogradski Consecration koji je iz temelja čvrstom svirkom prodrmao Arsenal, kao i kragujevačka Debela Nensi čije tekstove je znao dobar broj okupljenih, a završna „Bude li te mojikoraci“ pevala se horski.
Glavne zvezde Garden Stage-a nesumnjivo su bili veterani irskog zvuka Orthodox Celts koji su izveli čak dve nove stvari – „One“ i „Save Me“ sa predstojećeg novog albuma.
Frontmen Aca Celtic na početku je obećao da neće „pričati viceve, svirati balade i smarati u bilo kom smislu“, pa su se ređali hitovi The Irish Rower“, „Whiskey in the Jar“, „Nancy Whiskey“, „Green Roses“…bez priče i pauze između numera.
„Ova svirka nam neće biti samo najbolja, već i najprofitabilnija. Dobili smo jednu starku, LG mobilni telefon, ručni sat i jedan duks“ – konstatovao je Aca, pokazujući svaki od predmeta koji su završili na bini zahvaljujući delirijumu u publici.
Luda žurka na Gardenu upotpunjena je i sa žestokim nastupom kragujevačkog Ludaka u razvoju (LUR). U „Zastavinoj bašti“ nastupili su i beogradska hard rock grupa Vrane kamene, bluzeri The Cockblockers iz Kragujevca i The Highlanders iz Užica, kao i crnogorski pankeri Društvoskrivenih talenata i novopazarski Gospođo, bate.
Prve večeri hiljade ljudi neprekidno je cirkulisalo između Maina, smeštenog u fantastičan prostor „Kneževog arsenala“, stare fabrike municije iz 19. veka, i obližnjeg Gardena u „Zastavinoj bašti“. Između te dve glavne tačke posetioci su mogli da prate otkačno takmičenje u sviranju vazdušne gitare na Jelen Air Guitar Stage-u, čiji je voditelj bio Inspektor Blaža. Do ranih jutarnjih sati posetioci su mogli da uživaju programu Explosive DJ Stage-a gde su nastupili Markwood, Wise D& Kobe, Gramophonedzie i Sale Liquid & Solid.
Druge večeri Arsenala 26. juna na Main-u nastupaju Ritam nereda, Brkovi, Sharks, Snakes and Planes, S.A.R.S. i Zabranjeno pušenje, dok su iste večeri 26. juna na Gardenu Kanda Kodža i Nebojša, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Styptic, Forever Storm i Samostalni referenti. Programi počinju od 20:00.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *