Počeo Arsenal fest 08

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Sinoć je u našem gradu krenuo Arsenal fest. Čast da ovaj festival otvore pripala je YU Grupi, kao i grupama The Kills i Editors.

„Dobro veče! Drago nam je da otvaramo Arsenal fest baš na svetski dan muzike.‟ Ovim rečima Žika Jelić je poželeo dobrodošlicu publici.

Nakon Čudne šume, Od zlata jabuke, Dunavom još šibaju vetrovi, i drugih velikih hitova najdugovečnijeg domaćeg benda, YU grupe, scenom je zavladala grupa The Kills. Ovaj alternativni bend nastupio je prvi put u Srbiji, a arsenalova publika uživala je u hitovima U.R.A. Fever, Kissy Kissy, Doing It To the Death, List of Demands…

Na glavnoj bini Arsenal festa našla se i britanska indie post-punk  grupa EditorsOvi momci su predstavili svoj najnoviji album Violence, a ređali su se i njihovi stariji hitovi poput Papillon, A Ton of Love, Sugar, You Don’t Know Love.

„Nastupali smo na Exitu koji je zaista veliki festival, ali u Kragujevcu smo prvi put i za sada nam je super. Ovo je kraj turneje i spremni smo da se vratimo kući. Večeras publika od nas može očekivati odličan koncert,‟ rekli su članovi grupe Editors, par trenutaka pre izlaska na binu.

Kao što su rekli, tako su i učinili, a nakon njihovog odličnog koncerta publiku sa glavne bine ispratila je francuska rege senzacija Dub Inc.

Prvo veče na Garden Stage-u krenulo je u duhu punk muzike. Kragujevački pankeri KBO! sjajno su podigli atmosferu i pripremili publiku za nastup Marki Ramona, bivšeg bubnjara benda Ramones. Nakon sjajnog Markija nastupila je još i grupa ČBS, Let 3 i Nikola Vranjković.

Večeras će na festivalu, između ostalih nastupiti  Viva Vox, Maika, Jinx, Bad Copy, Kultur Shock, Nipplepeople i Del Arno Band.

Pogledajte fotografije: