Plesom do humanosti

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Plesni klub „Dynamic“ iz Kragujevca organizovao je humanitarni koncert pod nazivom „Nema granica“ za Nedu Kujundžić, koji je održan u Knjaževsko-srpskom teatru.

„Divno je raditi sa devojčicama i dečacima koji su vredni, kojima je trening velika zabava, družimo se, plešemo, putujemo i to je ono što čini lepotu našeg kluba, druženje pre svega, zatim i kvelitet i, naravno, dobri rezultati. Ove godine 14. maja bili smo na državnom prvenstvu u Beogradu gde je naš klub osvojio zapažene rezultate, skoro sve zlatne medalje. Nadamo se da će, ukoliko budemo uspeli da se isfinansiramo, krajem septembra naša reprezentacija otputovati u Češku, gde bismo predstavljali Srbiju kao jedini plesači iz celog regiona, dakle, naši plesači iz kluba Dinamik bili bi predstavnici Srbije. Svaki naš koncert dosta je posećen i uglavnom igramo pred punim pozorištem, što nama mnogo znači, jer jedno je imati ideju, a drugo je imati ljude koji prate tu ideju, to nam daje vetar u leđa da nastavimo sa ovakvim akcijama, i da, eventualno, iz ovih akcija proizađu i neke nove za pomoć onima kojima je to potrebno, mi uglavnom to posvetimo najmlađim Kragujevčanima, ali, naravno, pomažemo i u svim drugim humanitarnim akcijama i smatramo da je bitno da deca razviju osećaj za pomoć drugima“,rekla je Bojana Arsenijević, predsednik i koreograf plesnog kluba Dynamic.

Ovo je sedma godina zaredom da plesni klub „Dynamic“ iz Kragujevca, na čelu sa Bojanom Arsenijević, organizuje humanitarne koncerte, cilj jeste, pre svega, da se igrači predstave i domaćoj, kragujevačkoj publici, ali ideja je da se kod mladih plesača razvije empatija i da taj ples bude alat kojim mogu i da pomognu nekome. Ove godine prvi koncert u nizu posvećen je mladoj Kragujevčanki Nedi Kujundžić, a očekuje nas još jedan humanitarni koncert krajem godine.
Plesni klub Dinamik postoji već jedanaest godina, iza sebe ima veliki broj titula i trofeja, plesače različitih uzrasta, koji su državni prvaci u svojim kategorijama.
Pored plesnog kluba koji je organizator, u humanitarnom koncertu učestvovali su Neša bitboks, kao i gudački kvartet Tijane Simović.

Pogledajte fotografije: