Paketići u KC UMMUS obradovali mališane

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Blajcvud Srbija, kao predstavnik škotske humanitarne organizacije Blajcvud ker donela je novodišnju čaroliju deci iz Udruženja za decu i porodicu „Dečija misija“, kojima su u KC UMMUS podeljeni novogodišnji paketići.

Kultirni centar UMMUS treći put je domaćin ove akcije, a predsednik organizacije Blajcvud Srbija, ujedno i ostivač KC UMMUS ističe da će nastaviti sa ovom tradicijom, pored promovisanja umetnosti.

Foto:Petar Miljković, David Armuš

„Ono što je interesantno je da hiljade porodica iz Britanije pakuje te paketiće. Mnogi od njih donose različite stvari koje se pakuju u te paketiće, pa ih čine dodatno zanimljivim. Deca reaguju veoma pozitivno i uvek se obraduju. Nekada porodice koje su pakovale paketiće ostave i svoje adrese, pa naša deca mogu da ih kontaktiraju, što takođe ima svoju draž. Poslednjih deset godina Blajcvud ker organizuje podelu paketića i ovo je prva u nizu ovogodišnjih. Ono što je novitet ove godine je to da paketići pokrivaju sve uzraste – od beba do onih za starije od 50 godina“, rekao je David Armuš, predsednik Blajcvud Srbija.

Blajcvud ker sa glavnim predstavništvom u Škotskoj je humanitarna organizacija čiji je rad dosta usmeren na Jugoistočnu Evropu i već godinama unazad dele novogodišnje paketiće, što je, kako David kaže, i jedan od najvećih projekata ove organizacije.

Uz prigodan muzički program, četrdesetoro mališana je osetilo čar novogodišnjih poklona u UMMUS-u, što je bila samo prva u nizu ovododišnjih podela paketića, koje su kasnije dobili i socijalno-ugroženi Kragujevčani, u saradnji sa Centrom za socijalni rad „Solidarnost“, kao i članovi Kluba mladih osoba sa invaliditetom.

Pogledajte fotografije: