Otvoreni dvadeset i prvi Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Tradicionalna manifestacija Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije, koju organizuje Prva kragujevačka gimnazija, otvoreni su juče u Knjaževsko-srpskom teatru po dvadeset-prvi put.

Ova manifestacija, sa svojom dugom tradicijom, svake godine okuplja veliki broj talentovanih gimnazijalaca iz cele Srbije, ali i brojnu publiku. Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnje susrete učenika gimnazije obeležila je i selekcija. Od ukupno 27 prijavljenih, odabrano je 14 predstava koje će biti održane u narednih nekoliko dana u najstarijem srpskom pozorištu. Ovogodišnji selektor je Miroslav Petrović, kragujevački glumac i reditelj, koji je i jedan od učesnika prvih Pozorišnih susreta učenika gimnazija Srbije.

Foto: Anastasia Engelhardt, Miroslav Petrović

„Bitno je da su susreti tu i da se i dalje susrećemo. Susreti su i dalje tu i nadam se da će tako biti zauvek. Jednako je bavavno i zahtevno biti obična publika, jer susreti imaju tradijicu i školovanu publiku, kao što je zahtevno  biti selektor. Nije mala stvar odabrati od 27 predstava, 14 najboljih odnosno malo boljih od ostalih i nije lako nekome ko je srednjoškolac na neki način iseći krila u težnjama tokom stvaranja predstava. Odgovornost je bila zaista velika, ali na to smo navikli na susretima“, rekao je Miroslav Petrović, selektor.

Prdstave se igraju svakoga dana od 16 i 20 časova u Knjaževko-srpskom teatru. Svake večeri, nakon druge predstave, u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, održava se okrugli sto, gde publika može da diskutuje o predstavama. Dodela nagrada i repriza pobedničke predstave, održaće se 6. aprila u Kranjevsko-srpskom teatru.

Pogledajte fotografije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *