Otvorena prodajna izložba unikatnih radova

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kragujevačko udruženje domaće radinosti i rukotvorina, „Art Mania„, u okviru đurđevdanskih svečanosti organizovalo je prodajnu izložbu svojih unikatnih radova. Izložba nosi naziv „Svet igre i mašte“ i otvorena je juče ispred hotela Kragujevac.

„Ovo je već tradicionalna izložba, četvrta ili peta koju organizujemo na ovom mestu. Izložbu organizujemo pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, u okviru đurđevdanskih svečanosti. Mi smo inače udruženje domaće radinost ima nas puno i naravno da nam je uvek velika želja  da što je moguće više izlažemo i da  na javnim mestima ljudi vide  to što radimo. To je i suština našeg udruženja – a da te rukotvorine i te stare zanate kojima se bavimo približimo što je moguće više ljudima i da ih upoznamo sa našom tradicijom koja se ovde ogleda kroz te naše radove, stare zanate i sve što smo ovde izložili“, rekla je Nataša Jagić, predsednica udruženja Art Mania.

Foto: Petar Miljković, Radovi udruženja „Art Mania“

Članovi udruženja „Art Mania“ se bave tkanjem, slikanjem na svili i staklu, heklanjem, vezom, dekupaž tehnikom, ukrašavanjem predmeta na različite načine itd. Na prodajnoj izložbi se nalaze njihovi unikatni ručni radovi – svilene marame, kožne tašne, keramika, suveniri, Udruženje broji više od 50 članova i svako od njih predmetima koje radi i izlaže daje lični pečat uz pomoć različitih vrsta tehnika.

Pogledajte fotografije: