Održana osma Međunarodna strip konferencija

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Međunarodna strip konferencija „Kragujevac, godine osme“ održana je u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić, koja je i ovoga puta bila domaćin ljubiteljima dobre knjige i stripa, a sa posetiocima su se družili Marko Somborac i Vojislav Vukomanović. Tokom trajanja konferencije otvorena je i izložbeno-prodajna berza stripa.

Marko Somborac, naš poznati satiričar koji se bavi stripom, karikaturom, ilustracijom, a ranije i animacijom, dizajnom, scenaristikom, družio se sa publikom, crtao za njih i bio raspoložen da odgovori na sva pitanja posetilaca.

Foto: Petar Miljković, Marko Smborac za kragujevačku publiku

U drugom delu programa održana je tribina posvećena Marku i njegovom radu, na kojoj je govorio i o aktuelnim temama koje ga inspirišu.

Foto: Petar Miljković, Marko Somborac

Na ovogodišnjoj strip konferenciji gost je bio i kragujevački pisac Vojislav Vukomanović, koji je predstavio svoju prvu knjigu pod nazivom „Ispovest crne kutije“.

Posetioci su mogli i da vide radove Vanje Bogojevića, studenta kragujevačkog Univerziteta, koji se bavi pisanjem i kao polaznik Škole stripa, svojim radovima ulazi u svet ove umetnosti.

Foto: Petar Miljković, Izloženi crteži Vanje Bogojevića

Veliko interesovanje sugrađana za ovu manifestaciju u Narodnoj biblioteci Vuk Karadžić, potvrdilo je da je strip kultura sve popularnija u 21 veku.

Pogledajte fotografije: