Održana osma Međunarodna strip konferencija

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Međunarodna strip konferencija „Kragujevac, godine osme“ održana je u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić, koja je i ovoga puta bila domaćin ljubiteljima dobre knjige i stripa, a sa posetiocima su se družili Marko Somborac i Vojislav Vukomanović. Tokom trajanja konferencije otvorena je i izložbeno-prodajna berza stripa.

Marko Somborac, naš poznati satiričar koji se bavi stripom, karikaturom, ilustracijom, a ranije i animacijom, dizajnom, scenaristikom, družio se sa publikom, crtao za njih i bio raspoložen da odgovori na sva pitanja posetilaca.

Foto: Petar Miljković, Marko Smborac za kragujevačku publiku

U drugom delu programa održana je tribina posvećena Marku i njegovom radu, na kojoj je govorio i o aktuelnim temama koje ga inspirišu.

Foto: Petar Miljković, Marko Somborac

Na ovogodišnjoj strip konferenciji gost je bio i kragujevački pisac Vojislav Vukomanović, koji je predstavio svoju prvu knjigu pod nazivom „Ispovest crne kutije“.

Posetioci su mogli i da vide radove Vanje Bogojevića, studenta kragujevačkog Univerziteta, koji se bavi pisanjem i kao polaznik Škole stripa, svojim radovima ulazi u svet ove umetnosti.

Foto: Petar Miljković, Izloženi crteži Vanje Bogojevića

Veliko interesovanje sugrađana za ovu manifestaciju u Narodnoj biblioteci Vuk Karadžić, potvrdilo je da je strip kultura sve popularnija u 21 veku.

Pogledajte fotografije: