Održana 16. po redu Nacionalna CAC izložba „Kragujevački pobednik 2018.‟ 

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

12. maja, iza Hale Jezero održana je 16. po redu Nacionalna CAC izložba Kragujevački pobednik 2018. Organizator ove manifestacije je  Kinološko društvo Lepenica pod pokroviteljstvom Kinološkog saveza Srbije. Generalni sponzor izložbe bila je hrana za kućne ljubimce Frendy.

Na izložbi je učestvovalo 263 pasa, 81 rasa, među kojima su se našli  i psi stranih izlagača iz Poljske, Rusije, Češke, Italije, Pakistana, Slovačke i Švajcarske. Za najlepšeg psa izložbe izabran je ruski hrt, barzoj, vlasnika iz Poljske. Na drugom mestu našla se američka akita, a treće mesto pripalo je psu rase border koli. Pored toga što je bio veliki broj izlagača, izložbu je posetilo i dosta onih koji su posmatrali, među kojima su najbrojnija bila deca. Kao i svakake godine, pa tako i ove, po tradiciji je održan i Junior hendling, deo izložbe gde su i oni najmlađi imali priliku da pokažu svoje pse.

S obzirom na ekonomsku situaciju danas ovo je izuzetan broj pasa za CAC izložbu. Stranih izlagača je bilo poprilično, imali smo četrdeset i jednog psa iz inostranstva. Svi učesnici su doveli dosta dobre pse. Odavno nije bilo lepših primeraka rasa, što znači da srpska kinologija ipak ide uzlaznom linijom.

Rekao je organizator, a vidno je bilo i oduševljenje sponzora ove manifestacije, Helios distribucije, Frendy hrane za ljubimce, čija je ekspanzija trenutno velika.

Izložba je jako posećena, što govori i veliki broj izlagača iz inostranstva, čak i iz Rusije. Nadamo se da ćemo i u budućnosti biti sponzori ovako lepog događaja i za nas je ponos biti na ovakvoj izložbi.

Pogledajte fotografije: