Održan prvi ulični festival „Haos“

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Gradska turistička organizacija prvi put je juče, 10. septembra, organizovala Veliki ulični festival u Kragujevcu, na platou ispred Skupštine grada. Ovaj festival sa bogatim programom trajao je četiri sata, a održan je povodom početka nove školske godine.

Veliko otvaranje festivala počelo je u 18h. Kako je vreme prolazilo, prostor ispred Skupštine grada bio je sve puniji razdraganim mališanima. Program Velikog uličnog festivala koncipiran je tako da kreće zabavom za one najmlađe, klovnovima, akrobatama na štulama, balonima, iscrtavanjem lica, a kako je vreme odmicalo on je postajao sve atraktivniji.

Foto: Petar Miljković,Bušenje balona od saunice

Oni najhrabriji oprobali su svoje veštine u igrama bez granica, poput skokova u publiku, a učesnici igara imali su prilike da osvoje i nagrade.

Foto: Petar Miljković, Igre bez granica

Iako je ova manifestacija namenjena pre svega deci i podsticanju njihove kreativnosti, vidno su uživali i stariji. Za posetioce ovog događaja, na samamom kraju, priređen je i festival vatre koji je fascinirao sve generacije.

Foto: Petar Miljković, Snežana Milisavljević

„Naša ideja je bila da obradujemo decu povodom početka nove školske godine, da dođu, da se zabavimo i družimo. Inače Gradska turistička organizacija i priređuje ovakve manifestacije koje su posvećene mladima, odnosno, na kojima mi nastojimo da podstaknemo kreativnost i maštu dece. Mnogi su, kad su čuli da mi ovo organizujemo, došli maskirani. Možete i sami videti, to su grupe dece iz obdaništa i škola, koji su došli prerušeni u najpoznatije dečje junake. Ovo je u neku ruku pilot projekat, ali se nadam da će Veliki ulični festival povodom početka školske godine postati tradicija i turistički sadržaj koji će u naš grad privući i mlade i njihove roditelje“, rekla je Snežana Milisavljević, direktorka GTO Kragujevac.

Foto: Petar Miljković, Led show

Gradska turistička organizacija ističe da Veliki ulični festival nije mogla da organizje bez pomoći svojih prijatelja –  Watchout security, agencija Dual digital media, Dunav osiguranje, Milanović inženjering…

Pogledajte fotografije: