Održan četvrti Đurđevdanski folklorni maraton

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Centar za negovanje tradicije i kulture „Abrašević“ organizovao je, po četvrti put, Đurđevdanski folklorni maron. Zbog lošeg vremena, za razliku od prethodnih folklornih maratona koji su održavani na ulicama Kragujevca, ovogodišnji je održan u Sportskoj hali “Gordana Goca Bogojević“.

„Povodom obeležavanja Đurđevdanskih svečanosti, mi smo uključeni u program, kao Centar za negovanje tradicije i kulture Abrašević. Možemo slobodno reći da već četvrta godina za redom biva uspešna. Međutim, ove godine smo uskraćeni za lepo vreme, pa ne možemo to da održimo u pešačkoj zoni, gde bi bilo i više publike. Danas su ovde i naši gosti iz Bitolja i Banjaluke, koji igraju igre iz svojih krajeva. Abrašević je ove godine uključio sve svoje članove, a tu su i naši prijatelji iz Kragujevca – Studentski kulturni centar i brojna kulturno-umetnička društva. Abrašević ovde izlazi sa jednom novom postavljenom koreografijom, sa kojom smo prošle nedelje na takmičenju u Smederevskoj Palanci osvojili prvo mesto. Uglavnom, srećni smo što uvek možemo da pozovemo kvalitetna društva i da damo najbolje od nas, rekao je Marko Lazović“, umetnički direktor CZNtK Abrašević.

Foto: Anastasia Engelhardt, Folklorni ansambl „Pletenka“

Oko 400 učesnika nastupilo je na dvočasovnom koncertu. Pored domaćina, svoje umeće pokazali su i Folklorni ansambl „Pletenka“ iz Bitolja, KUD „Čajavec“ iz Banja Luke, KUD „Svilen konac“, Akademski folklorni ansambl „Svetozar Marković“, KUD „Dukati“, Zavičajno udruženje Krajišnika Nikola Tesla. Osim folklornog ansambla, publika je imala priliku da vidi i čuje i pevače i orkestar CZNTK „Abrašević.

Pogledajte fotografije: