Nova zvrčka na sceni Knjaževsko-srpskog teatra

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Članovi Pozorišta komedije izveli su u Knjaževsko-srpskom teatru predstavu „Nova zvrčka“ u režiji Milića Jovanovića.

Foto: Petar Miljković, Saša Pilipović

„Predstava Nova zvrčka je prva premijera u Pozorištu komedije, koja je u stavri jedna kozervisana komedija sa preletima. U predstavi igramo Milič Jovanović i moja malenkost. Mi smo tu predstavu radili i pre mnogo godina, ali u nekom drugom čitanju. Ovo je sada moderno čitanje sadašnjeg vremena, kriza identiteta, umetnika u prostoru i vremenu, kao i neka vrsta želje za emigracijom i odlaskom na neko bolje mesto. Igram se lepo, volim to, pošto imam više uloga i ja sam neka vrsta iluzioniste, poigravam se ljudskim sudbinama, a ljudska sudbina je Milić“, rekao je Šaša Pilipović, glumac.

Nova zvrčka je neka vrsta crne komedije rađena po tekstu francuskog glumca i pisca, Viktora Lanua, koja govori o sadašnjem problemu emigracije i na duhovit način smešta umetnike u kontekst zatvorenog prostora i umetničkih ograda, a sada je, posle 18 godina „izmeštena“ u današnje vreme u kome preispituje izbegličku krizu.

Foto: Petar Miljković, Predstava „Nova zvrčka“

Predstava „Nova zvrčka“ realizovana je zahvaljujući glumcima Pozorišta komedije, ako i njihovim saradnicima – Ivici Ćukoviću (video dizajn), Stefanu Petroviću (dizajn plakata) i Nebojši Raus (foto).

„Svi umetnici, a posebno mi koji radimo u javnom sektoru imamo želju da napravimo nešto svoje. Nismo u mogućnosti da biramo sebi uloge i onda praviš sebi projekte i odabereš sebi ulogu za koju mislis da ti paše. Na kraju krajeva treba nešto raditi stalno, ne sedeti, već stvarati“, kaže Saša Pilipovič, glumac i osnivač Pozorišta komedije.

Pozorište komedije je novi projekat, koji pozorišnu scenu obogaćuje novim predstavama i ujedinjuje umetnike koji žele da se upuste u uzbudljive pozorišne avanture.

Pogledajte fotografije: