Najlepša mesta za fotografisanje: Đački trg

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Po mnogima jedan od lepših gradova u Srbiji jeste Kragujevac. Smešten u srcu Šumadija oduvek je bio inspircija mnogima. Rodni grad mnogih ponatih i znamenitih ličnosti odiše mnoštvom prelepih mesta na kojima najčešće borave Kragujevčani. Na takvim mestima nastajale su najlepše fotografije našeg grada.

Mi se nadamo da će tekstovi biti motivacija ljudima da i dalje, svojim fotoaparatima ili telefonima, beleže svoje trenutke na prelepim mestima našeg grada i tako svoja mala umetnička dela podele sa svima. U ovim tekstovima biće prikazana neka takva mesta, a prvi tekst posvećen je možda i najpoznatijem trgu u Kragujevcu – Đačkom trgu

Smešten u centru grada, nedaleko od Glavne kragujevačke ulice i Sabornog hrama, nalazi se jedno od najlepšh mesta u našem gradu. Centralno mesto na trgu svakako zauzima i jedna od najznačajnih obrazovnih ustanova ne samo u Kragujevcu, već i u čitavoj Srbiji – Prva kragujevačka gimnazija. Svako ko je bar jednom posetio naš grad, neizbežno je morao posetiti jednu od nezaobilaznih turističkih destinacija našeg grada. Svojom izuzetnom lepotom odiše u svakom periodu godine, ali ipak svoj puni procvat doživljava u proleće, kada sve počinje da cveta. Cvetanjem prirode i sam trg dobija neko novo ruho. Opojan miris drveća širi se čitavim trgom i opija slučajne ili namerne prolazike, na neki način tražeći od njega da se bar na trenutak zaustavi i uživa u ambijentu. Upravo su ljudi ti koji daju posebnu draž ovom mestu, a najčešći posetioci trga s gimnazijalci koji svaki slobodan trenutak između časova koriste za uživanje ispred škole. Ne postoji osoba koja se našla na ovome mestu a da ga nije fotografisala. Svakog dana ovde nastane bezbroj fotografija kao svedočanstvo boravka na ovom mestu. I svaki put fotografija nosi nešto novo… Svaka ima neku sopstvenu priču i doživljaj. Ovde se nalazi i spomenik Vuka Stefanovića Karadžića, a sam trg interesantan je po mnogo čemu.

Đački trg oduvek je bio poprište mnogih zagrljaja, prvih poljubaca i suza. Mnoge ljubavi rađale su se upravo na trgu, a fotografije Đačkog trga su te koje će i u budućnosti biti svedočanstva nekih od najlepših priča naših sugrađana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *