Najbolji Tribute bendovi dolaze iz Srbije

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kragujevački Dom Omladine bio je domaćin Tribute bendova minulog vikenda. Tim povodom razgovarali smo sa Boškom Đelilovićem, frontmenom i gitaristom „Abba Real Tribute Band“ iz Zrenjanina. Zanimalo nas je kako su došli na ideju da sviraju repertoar grupe ABBA.

Moramo se vratiti 13 godina unazad, kada sam ja pravio autorsku muziku i svirao u bendu „Mamurno jutro“, koji je svirao veoma dopadljivu muziku, interski pop-rok. Ali, u Srbiji možeš da budeš najbolji bend, možeš da budeš novi „Toto“, „Whitesnake“, novi ne znam šta, ali ako si novi ništa to ne vredi, zdravo-gotovo. Počeo sam da tavorim s tim bendom i da se ništa ne dešava. Izdao sam album, niko nije hteo da pušta pesme na radiju, da pušta spotove na televizijama. Došao sam u situaciju ili da prekinem da sviram, da ugasim bend ili da nešto napravim. Mi smo iz Zrenjanina i tamo se održava jedna manifestacija „Dani piva“ gde sam video Billy Idol Tribute bend. To mi se mnogo dopalo i odlučili smo da i mi napravimo nešto tako. Dvoumili smo se između ABBE i Boni M, ali meni nije odgovaralo da budem Afroamerikanac i da igram. To je bilo 2007 i evo punih 13 godina sviramo ovaj repertoar, kaže Boško i dodaje da im je bilo potrebno 9 meseci da verno „skinu“ repertoar ove Švedske grupe, pa su počeli da nastupaju u maju 2008.

Takođe ističe da je značaj Tribute bendova veliki i da iz Srbije dolaze najbolji i najcenjeniji Tribute bendovi. Posebno su popularni Tribute bendovi i sastavi koji više ne postoje i navodi primer Tribute benda „Queen“ koji je trenutno na turneji u Kini.

Zrenjaninci nastavljaju svoju misiju popularizacije benda „ABBA“, posebno kod mlađe publike. Obećavaju još dobrih svirki, jer rade ono što vole, ali žele da budu još bolji reproduktivci popularne grupe.

Pogledajte fotografije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *