Najavljen drugi po redu Šumadijski internalionalni festival filma

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Na konferenciji za novinare najavljen je drugi Šumadijski internacionalni festival filma, koji će biti održan u Kragujevcu od 14. do 17. decembra. Pod sloganom „Od mladih ka mladima“ biće prikazano 12 dugometražnih filmova mladih autora iz 10 zemalja. Festival na kome će biti prikazani i filmovi kratkog metra je takmičarskog karaktera i za njih će glasati posetioci projekcija. Šumadijski internacionalni filmski festival podržali su Filmski centar Srbije i grad Kragujevac.

Foto: Petar Miljković, Konferencija za novinare

„Ovo je festival koji ima viziju i jasno definisane ciljeva i koji zavređuje pažnju šire javnosti, a mi kao grad, kao Univerzitetski centar imamo dovoljno potencijala da iznedrimo novu publiku, jer naša je omladina željna inovativnih sadržaja.  Grad Kragujevac je podržao ovaj festival jer smatramo da on ima kapacitet i dovoljno snage da se pridruži porodici manifestacija kao što su Arsenal fest, Joakim Interfest, Međunarodni lutkarski festival, Festival umetnika na harmonici, koje su od značaja za kulturu grada Kragujevca. Njegov doprinos ogleda se u unapređenju kulturne raznolikosti u gradu, kojoj težimo i siguran sam da Šumadijski internacionalni festival ima kvalitet koji će biti prepoznat i vrednovan tokom godina“, rekao je Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu.

Na festivalu će biti prikazani filmovi autora zemalja iz regiona, kao i autora iz Italije, Austrije, Nemačke, Francuske, Španije, Izraela i Amerike. Otvoriće ga američka drama “Laki“ u četvrtak u 20.00 časova. Cena ulaznica za jedan festivalski dan je 150 dinara i mogu se kupiti na biletarnici Pozorišta za decu, Kulturnom centru UMMUS, kafićima Oblomov i Tango.

Pogledajte fotografije: