Najavljen 19. Internacionalni JazzFest

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Internacionalni JazzFest ove godine biće održan devetnaesti put u Kragujevcu od 26. do 28. oktobra, u organizaciji agencije „Re-kreativno DUD“, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u zgradi Gradske uprave predstavljen je ovogodišnji program.

Organizatori su najavili izvođače koji će nastupiti u Knjaževsko-srpskom teatru i istakli da će ovogodišnji JazzFest biti istinska uvertira za sledeću godinu, kada će ova manifestacija proslaviti svoj dvadeseti rođendan.

„Devetnaesti JazzFest donosi novu energiju i novo viđenje džeza kao najslobodnijeg muzičkog izraza nastupom gostiju iz Mađarske i Kanade koji sviraju druge večeri. Pored njih nastupiće renomirana imena džez pijanista kao što su Remi Panossian iz Francuske, jedan od najvećih talenata evropske džez scene i Julija Hilsman iz Nemačke, profesor na Konzervatorijumu u Berlinu, jedna od najuglednijih pedagoga u Evropi. Prvi put u rodnom gradu, na sceni teatra u okviru festivala nastupiće Sava Miletić sa svojim bendom. On se školovao i živeo u Njujorku a albumima koje je poslednjih godina izdao, obeležio džez scenu u Srbiji što je prepoznala i javnost van regiona. Veoma zanimljiv mladi bend iz Beča, Kompost 3, čija muzika obiluje avangardnim i progresivnim elementima i u stalnoj potrazi za novim zvucima zatvoriće festival“, rekao je Gordan Matić, umetnički direktor Festivala.

Pored glavnog programa, 19. JazzFest ima i niz pratećih manifestacija, zabavno – edukativnog karaktera.  Festival će 19. oktobra najaviti tematska žurka u kulturnom centru UMMUS, gde će nastupit dvojica međunarodno nagrađivanih gitarista, Mladen Pecović i Nemanja Kanački, koji će izvoditi džez, klasičnu i progresivnu rok muziku. Posebnu promociju IJFK  imaće u šoping centru Kragujevac Plaza od 18-28. oktobra, gde će biti postavljen IJFK štand sa promoterima.

Pogledajte fotografije: