Najavljen 19. Internacionalni JazzFest

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Internacionalni JazzFest ove godine biće održan devetnaesti put u Kragujevcu od 26. do 28. oktobra, u organizaciji agencije „Re-kreativno DUD“, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u zgradi Gradske uprave predstavljen je ovogodišnji program.

Organizatori su najavili izvođače koji će nastupiti u Knjaževsko-srpskom teatru i istakli da će ovogodišnji JazzFest biti istinska uvertira za sledeću godinu, kada će ova manifestacija proslaviti svoj dvadeseti rođendan.

„Devetnaesti JazzFest donosi novu energiju i novo viđenje džeza kao najslobodnijeg muzičkog izraza nastupom gostiju iz Mađarske i Kanade koji sviraju druge večeri. Pored njih nastupiće renomirana imena džez pijanista kao što su Remi Panossian iz Francuske, jedan od najvećih talenata evropske džez scene i Julija Hilsman iz Nemačke, profesor na Konzervatorijumu u Berlinu, jedna od najuglednijih pedagoga u Evropi. Prvi put u rodnom gradu, na sceni teatra u okviru festivala nastupiće Sava Miletić sa svojim bendom. On se školovao i živeo u Njujorku a albumima koje je poslednjih godina izdao, obeležio džez scenu u Srbiji što je prepoznala i javnost van regiona. Veoma zanimljiv mladi bend iz Beča, Kompost 3, čija muzika obiluje avangardnim i progresivnim elementima i u stalnoj potrazi za novim zvucima zatvoriće festival“, rekao je Gordan Matić, umetnički direktor Festivala.

Pored glavnog programa, 19. JazzFest ima i niz pratećih manifestacija, zabavno – edukativnog karaktera.  Festival će 19. oktobra najaviti tematska žurka u kulturnom centru UMMUS, gde će nastupit dvojica međunarodno nagrađivanih gitarista, Mladen Pecović i Nemanja Kanački, koji će izvoditi džez, klasičnu i progresivnu rok muziku. Posebnu promociju IJFK  imaće u šoping centru Kragujevac Plaza od 18-28. oktobra, gde će biti postavljen IJFK štand sa promoterima.

Pogledajte fotografije: