Manivi: Muzika je odraz onoga što se dešava unutar nas

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mlada kantautorka Ivana Vukmirović, poznata pod umetničkim imenom Manivi, nastupila je sa svojim bendom u kragujevačkom Studentskom kulturnom centru. To je bio njen prvi nastup u našem gradu, gde se publici predstavila svojim već poznatim autorskim numerama, ali i premijernim izvođenjem novih pesama.

Njena muzika najčešće se opisuje kao soul, ali se tu često pojavljuju i pop, džez, fank i slični pravci. Sa svojim bendom trenutno radi na idejama za album koji bi trebalo da izađe sledeće godine.

Foto: Petar Miljković, Manivi

„Trenutno radimo na novim pesmama za sledeći album. Razrađujemo različite ideje na koji način da to najbolje prenesemo publici. Novi album će biti potpuno drugačiji od prvog. Smatram da ne treba da se robuje nikakvim žanrovima niti nekom određenom pravcu već muzika i umetnost imaju neki oblik koji može stalno da se menja. Mislim da će biti nešto drugačije, ali naravno sa nekom dozom prepoznatljivosti. Muzika je odraz onoga što se dešava unutar nas koji je pravimo, tako da kako se mi menjamo, menja se i naša muzika“, rekla je Ivana Vukmirović – Manivi.

Album prvenac, koji se zove jednostavno – Manivi, objavljen je 2016. godine pod okriljem „Lampshade media” izdavačke kuće. Album se sastoji od devet numera na engleskom jeziku koje su u studiju uživo odsvirane tako da je svako od učesnika u procesu snimanja dao svoj jedinstven pečat. Bend Manivi čine Pedja Milutinović – bubanj, Dragan Ćalina – klavijature i Dejan Antović  – bas. Tekstovi su autobiografski a teme se odnose na sve ono što je ljudsko i kroz šta svi prolazimo na svom životnom putu. Manivi piše o socijalnim temama, o pritisku modernog doba, kao i o ljubavi i intimnosti.

Pogledajte fotografije: