Kragujevčani oduševljeni zvukom „Filmske čarolije“

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije nastupio je sinoć u Kragujevcu. Koncert „Filmska čarolija“ okupio je veliki broj posetilaca u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji, koji su uživali u zvucima filmske muzike.

Foto: Petar Miljković, Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije

„Večeras sviramo dobro poznatu filmsku muziku, koja je u Srbiji već nekoliko puta slušana i gledana – Hari Poter, Pirati sa Kariba i slično. Uvek smo bili lepo dočekivani u Kragujevcu. Nastupi van Beograda znače puno, jer je to nekada bila praksa. I ne samo Simfonijski orkestar RTS-a, nego i filharmonija i opera, naravno u skraćenim verzijama i svuda je bilo puno. Dok sam svirao u gudačkom kvartetu, imao sam 20 koncerata po celoj Srbiji, od Brusa do Apatina i svuda je bilo prepuno, što znači da postoje ljudi koji su željni ovakve vrste umetnosti, ali nažalost, 10 godina unazad dolaze razne kič stvari“, rekao je Tešman Živanović, violončelista.

Simfonijski orkestar Radio – televizije Srbije ove godine slavi 80 godina postojanja. U okviru proslave ovog jubileja, Kragujevcu je poklonio koncert pod nazivom „Filmska čarolija“. Program koncerta činile su muzičke numere iz svetskih filmskih hitova, kao što su „Hari Poter“, „Gospodar prstenova“ i „Pirati sa Kariba“, čiji su nastavci punili bioskopske dvorane. Odabrani najbolji odlomci iz celokupnih serijala navedenih naslova oživljavaju filmsku sliku u koncertnoj dvorani i omogućavaju da muzika povede slušaoca kroz čaroliju Hogvortsa, Srednje zemlje i Kariba. Orkestar je nastupio pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića.

Pogledajte fotografije: