Kragujevac ugostio delegaciju i predstavnike pozorišta za decu iz Šangaja

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 

U svečanom salonu gradske uprave sa početkom u 12 časova održan je prijem za petočlanu delegaciju iz Šangaja i predstavnike pozorišta za decu. Njih je dočekao Miljan Bjeletić, član gradskog veća za kulturu.

Foto: Petar Miljković

Miljan Bjeletić je sa predstavnicima delegacije razgovarao o radu pozorišta za decu u Kragujevcu kao i o  mnogobrojnim dosadašnjim uspesima koje je Pozorište za decu ostvarilo u prethodnom periodu. Tu su mnogobrojne nagrade, festivali. Pozorište ima oko 170 predstava na godišnjem nivou  kao i  veliku posećenost istih. S obzirom na desetogodišnju saradnju ova dva pozorišta bilo je reči i u kulturnoj razmeni i saradnji, o upoznavanju i razumevanju menadžmenta u kulturi, kao i organizacija međunarodnog festivala “Zlatna iskra“, jednom od najznačajnijih festivala ove vrste, a on sve više ulepšava kulturnu sliku našeg grada. Naredne godine ovaj  festival obeležava jubilej, a grad će se potruditi da na sve načine pomogne u organizaciji istog.

 

Ovogodišnji lutkarski festival “Zlatna iskra“ održao se u “Pozorištu za decu“  Kragujevac i Knjaževsko srpskom teatru od 9. do 12. maja 2017. godine.  Na ovogodišnjem festivalu predstavilo se osam pozorišta, sedam iz inostranstva i jedno pozorište iz zemlje, a predstave su se izvodile paralelno u ova dva pozorišta.

Pogledajte fotografije: