Koncert učenika klavirskog odseka

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Sinoć je u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije održan koncert nagrađenih učenika klavirskog odska muzičke škole “Dr Miloje Milojević“ u Kragujevcu.

Foto: Petar Miljković, Učenici škole „Dr Miloje Milojević“

“Ono čime se klavirski odsek pored osvojenih nagrada  još može pohvaliti jeste i organizacija pomenutog školskog takmičenja, kao i organizacija školskog takmičenja iz uporednog klavira za muzičke izvođače, dizajnere zvuka i muzičke saradnike. Večeras su na koncertu nastupili učenici koji su osvajali nagrade na takmičenjima van Kragujevca. Većina njih, učestvovala je i na ovogodišnjem školskom takmičenju. Tradicija da najbolji učenici nastupe na kraju školske godine je jako duga, a koncepcija samog koncerta minimalno se razlikovala iz godine u godinu. Nekada je to bilo u okviru Dana škole pošto se datum otprilike poklapa sa krajem školske godine. Ovoga puta to nije bio slučaj, ali je izuzetak u pozitivnom smislu to, što su sada svi učenici koji su osvajali nagrade dobili priliku da nastupe. Ranije je to bilo rezervisano za jedan do dva koncerta na kojima su učestvovali predstavnici svih odseka, pa je samim tim bilo manje prostora za učenike klavirskog odseka.“, rekla je Jelica Rihterović, profesor klavira u muzičkoj školi “Dr Miloje Milojević“.

Francuska svita u G – duru  Johana Sebastijana Baha, Prelid u cis – mollu Sergeja Rahmanjinova, Intermeco u A – duru Johanesa Bramsa, samo su neka od dela u kojima je publika imala prilike da uživa na sinoćnjem koncertu u punoj sali Prve kragujevčke gimnazije.

Tokom ove školske godine učenici osnovne i srednje škole osvojili su ukupno 167 nagrada na raznim takmičenjima, od kojih se izdvaja Republičko takmičenje, kao i međunarodno  pijanističko takmičenje “Slavenski“ u Novom Sadu. Odlične rezultate učenici su pokazali i na 6. Otvorenom takmičenju mladih pijanista “Dr Miloje Milojević“ 2017.

Pogledajte fotografije: