Koncert horova muzičke škole „Dr Miloje Milojević“

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Horovi osnovne muzičke škole „Dr Miloje Milojević“ iz Kragujevca održali su koncert u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije. Događaj je bio donatorskog karaktera u cilju prikupljanja sredstava za odlazak učenika na Folklorni festival u Budimpeštu.

„Na večerašnjem koncertu nastupaju dva hora. To su horovi viših i nižih razreda osnovne muzičke škole Dr Miloje Milojević. Na ideju smo došli tako što radimo već dve godine na ovakvom jednom,

13393050_10206390002448968_1596658319_n
Foto: Petar Miljković-Milica Filipović, dirigent

a to je prvo objedinjavanje horova osnovne muzičke škole i naravno, predstavljanje široj publici, jer je ovo retka prilika u našem gradu da se vidi da horovi ovog uzrasta imaju celovečernji koncert. Povod za nastup je i odlazak na Folklorni festival u Budimpeštu, koji će se održati u septembru i pošto smo u situaciji da sami skuljamo novac, hteli smo na ovaj način da se predstavimo publici“, rekla je Milica Filipović, dirigent horova osnovne muzičke škole Dr Miloje Milojević.

U punoj sali Prve kragujevačke gimnazije, horovi su izveli širok spektar kompozicija među kojima su se našle dečije, tradicionalne, ali i crkvene pesme. Podršku za odlazak na Folklorni festival, mališanima su pružile nešto starije kolege. Na koncertu su nastupili muzički sastav Stupovi, Dragan Kojić Koja i orkestar osnevne muzičke škole Dr Miloje Milojević.

Fotografije možete pogledati ovde

[tz_plusgallery id=“212″]

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *