KEZZ: Nove pesme premijerno pred Kragujevčanima

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kantautorka iz Kikinde, Tamara Ristić, poznatija kao KEZZ nastupila je u KC UMMUS. Svoju muziku stvara kao mešavinu elektronske, rok i izvorne muzike mnogih krajeva. Na koncertu u Kragujevcu izvela je pesme sa svog prvog albuma „Kezz“, ali je pubika imala priliku i da premijerno čuje njene nove pesme, koje planira da snimi uskoro.

Za svoje nove pesme, kaže da su, kao i prethodne, međusobno različite. Pesme koje obrađuje bira po svom senzibiletu i dodaje im lični pečat.

Foto: Petar Miljković, KEZZ

„Sve se te pesme razlikuju međusobno. Jedni forma u kojoj nastupam ostaje ista.  osim forme u kojoj nastupam, tako Imam nekoliko obrada izvornih pesama, koje planiram da snimim i autorske, koje su isto ostale u toj kombinaciji modernog i prirodnog, izvorno inspirisanog zvuka. Pesme koje obradim biram prema svom senzibilitetu. Ono što mi se svidim to razvijem“, rekla je Tamara Ristić – KEZZ.

Svojim istraživanjem i putovanjem kroz muziku, Tamara je izdvojila sebi najprimamljivije segmente da bi sada bila kantautorka čije su pesme spoj prirodnog i elektronskog, izvornog i modernog zvuka. Inspirisana je tradicionalnom muzikom.

„To je prirodno se formiralo u toku godina. Svi mi još kao klinci istražujemo različite vrste muzike. Ja sam u jednom trenutku otkrila da je moj glas postavljen tako da mi leži izvorna muzika i onda sam dosta krenula tu da istražujem, pa me je i dosta inspirisalo i jednostavno sam želela da omogućim sebi da sama nastupam, pa sam tako došla do ove forme, gde sam sama sa uređajima i klavijaturom i to mi se za sada najviše i sviđa i planiram da nastavim u tom smeru“, izjavila je Tamara.

Godinama je nastupala sa više različitih bendova, kao klavijaturistkinja i pevačica, kroz koje se muzički razvijala, a onda je, kako za sebe kaže, sazrela dovoljno da želi da svoje stvaralaštvo podeli sa drugima i rešila je da započne svoju solo karijeru, gde je u potpunosti pronašla sebe.

Pored svoje muzike, Tamara trenutno pronalazi vremena za još projekata – radi na muzici za jednu dečiju predstavu razmišlja o saradnji sa drugim muzičarima. U narednom periodu planira da snimi nove pesme i spotove, kao i dosta koncerata, od ojih će neke održati u Nemačkoj, Grčkoj i Albaniji.

Pogledajte fotografije: