KBO! proslavio 35 godina postojanja

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Veliki slavljenički koncert povodom 35 godina postojanja kultnog kragujevačkog pank benda KBO! održan je u subotu, u Čaurnici Kneževog arsenala. Kao gosti, nastupili su bendovi Six Pack, Ludak u razvoju, Larska, a gosti na pojedinim pesmama bili su Laza (Čovek bez sluha), Marko (Thimble) i Vuk (Dishumanity).

Foto: Laki Lazarević, Saša Vujić Vuja

„Utisci su vrlo konfuzni, ali ovo me sve podseća na moju omiljenu englesku seriju „Leteći cirkus Montija Pajtona“, kao da je neko ovo sve izrežirao. Atmosfera je bila veoma pozitivna, nije bilo nikakvih problema, sve je bilo strava, kao da je neko rekao hajde da pravimo neki šou. Ja ne volim nikakva iznenađenja. Na početku smo imali nekih tehničkih problema, ali na kraju je sve ispalo super. Stigao je dugo očekivani album, koji je stigao zahvaljujući Petru Janjatoviću i uz pomoć njegove izdavačke kuće. Novi album je skup singlova koji su odsvirani poslednjih 13 godina“, rekao je Sasa Vujić Vuja iz benda KBO!

KBO! je najstariji aktivni kragujevački bend, koji punih 35 godina bez prekida svira, stvara i traje, sa istom energijom i dalje snima nove pesme. Koncert u Čaurnici ujedno je bio i promocija novog albuma „Prosta proza“, dvanaestog po redu studijskog albuma. Paralelno sa novim albumom ovih dana u Nemačkoj je objavljen album koji sadrži kompilaciju pesama od ’82. do ’89. godine od kojih mnoge nikad nisu ugledale svetlost dana. Skoro da ne postoji grad u bivšoj Jugoslaviji gde nisu svirali, a takođe se mogu pohvaliti i koncertima u mnogim drugim evropskim gradovima.  Karakteristična postava bez basa sa dve gitare i bubnjevima traje punih 35 godina.

Pogledajte fotografije: