Kako su Kragujevčani obeležili Svetski dan muzike

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Studentski kulturni centar obeležio je Svetski dan muzike u Velikom parku nastupom Kragujevačkog pevačkog društva i savremene francuske kantautorke Adelis.

„Ima mnogo mladih i kreativnih ljudi koji se bave klasičnom muzikom, uslovi su loši, ali svi su puni entuzijazma“, rekao je Đorđe Catić, umetnički rukovodilac hora Kragujevačkog pevačkog društva.

Članovi Kragujevačkog pevačkog društva, sa projektom „Summertime“ koji čini interesantan program džez, evergrin, gospel i filmske muzike, obeležili su ovogodišnji Svetski dan muzike. Adelis na savremen način nastavlja tradiciju francuske šansone, mešajući je sa uticajima klasične muzike i džeza.

Foto: Petar Miljković, Kragujevačko pevačko društvo

Svetski dan muzike prilika je za manje popularne izvođače da široj publici pokažu svoju umetnost i umeće. Smisao ove muzičke manifestacije, koja se svakog 21. juna održava van uobičajenih koncertnih prostora, na javnim mestima, trgovima i parkovima u više od sto zemalja širom sveta, je da razni muzički stilovi i žanrovi dopru do najšireg kruga slušalaca. Ideja je da se muzičari ohrabre da izađu na ulice, kao i da svi koncerti budu besplatni.

Pogledate fotografije: