Jazz festival Kragujevac 2014

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Kragujevca, biće organizovan 15. Internacionalni džez festival. Organizator ovog festivala jeste agencija „Re-kreativno“, u saradnji sa udruženjem „Art Quart“
Trodnevnu manifestaciju u petak će otvoriti Volfgang Pušnig trio iz Austrije, a zatim će se predstaviti višestruko nagrađivani danski džez umetnik, pijanista i kompozitor, Jakob Anderškov.

U subotu nastupa bend Marco Cappelli Acoustic Trio iz Njujorka, sa specijalnim gostom, prvom zvezdom andergraund džez scene, Oskarom Norijegom, kome će ovo biti prvi nastup u Srbiji. Iste večeri sviraće i Kočetov kvintet, ukrajinsko-srpska kombinacija, koja ovim koncertom promoviše svoj prvi CD.

Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju, publika će biti u prilici da uživa uz Nils Vograma i njegov trio Nostalgia, trenutno najangažovaniji bend na evropskoj džez pozornici. Festival će zatvoriti najaktuelniji njujorški džez saksofonista, Dejvid Bini, koji će nastupiti sa Vasilom Hadžimanovim i njegovim bendom.

Osim glavnog programa, nakon koncerata predviđena je izložba plakata svih prethodnih festivala i „jam session“, a u subotu, 25. oktobra, u 12 časova, u sali Knjaževsko-srpskog teatra, Maks Kočetov će održati besplatnu radionicu saksofona.

Cena karata za sve tri festivalske večeri košta 1000 dinara, a karte se mogu nabaviti na sledećim lokacijama:

Knjaževsko srpski teatar, Caffe Bard, Caffe Oblomov, Caffe Kuća, Caffe Hide Park, Tapas Bar, u kaficima Tango i Ivil, kao i u kafeu Trojka, ali i na štandovima Đačkog parlamenta Prve kragujevačke gimnazije (kod Balkana i u pešačkoj Zoni)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *