Javni čas retorike na Pravnom fakultetu u Kragujevcu

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

U amfiteatru “Prof. dr Živomir Đorđević” na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu održan je javni čas Retorike. Inicijativa je potekla od samih studenata koji su i vodili ceo program.

Ideja studenata je bila da pokažu ono šta su celog semestra pripremali na časovima Retorike. Kako sami studenti naglašavaju, da bi bili dobri pravnici pored poznavanja teorije i zakona, izuzetno je važno da savladaju i veštine lepog govora.

Nisu želeli da opterećuju svoje mlađe kolege i sve prisutne definicijama retorike niti besedništva već da im na neposredan način to pokažu.

Retorika se na Pravnom fakultetu u Kragujevcu izučava u okviru izbornog bloka, a sami studenti smatraju da bi ovaj predmet trebalo uvrstiti u obavezne.

Ove godine usvojen je sistem gde studenti zajedno sa profesorima  biraju teme na koje pišu govore. Cilj je da nauče da govore u različitim prilikama. Od svečanog govora, pogrebnog govora, reklama, konkursa, kandidature do slobodnih tema u cilju pripremanja  za  tradicionalno takmičenje u besedništvu, Sretenjske besede. Iskoristili su priliku i da pozovu svoje kolege da se prijave na takmičenje koje će se održati u februaru 2016. godine.
Na ovaj način pokazali su da se na Pravnom fakultetu u Kragujevcu neguje lepa reč i kvalitetan govor.

 

Koordinator za odnose sa javnošču

Marijana Županjac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *