Humanitarni koncert za Miljanu

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pokazalo se da rokeri uvek stanu u prve redove i spremno se odazovu pozivima da učestvuju u humanitarnim akcijama za pomoć osobama kojima je potreban novac za lečenje, a kojima naš zdravstveni sistem očigledno ne može da pomogne. Jedna od tih osoba je, nažalost, i Miljana Ristić, profesor književnosti, koja je posle porođaja obolela od akutne mijeloblastne leukemije. Za njeno lečenje u inostranstvu je potrebno 150 000 evra.

U subotu, 26. avgusta u bašti Doma omladine četiri kragujevačka benda su dali svoj doprinos humanitarnoj akciji za prikupljanje novčanih sredstava za Miljanino lečenje. Ovom prilikom su pomogli bendovi: Peter Vein Trio, Zdenko bend, Epilog i Popečitelji.

Foto: Petar Miljković

Bendovi su dali sve od sebe kako bi što bolje zvučali. Muzika koja je mogla da se čuje te večeri je bila različitih žanrova. Od fusion zvuka grupe Peter Vein trio, preko Zdenkovog psihodeličnog rocka i heavy rock zvuka Epiloga, do dobro prepoznatljive svirke jednog od najautentičnijih bendova na srpskoj underground sceni- grupe Popečitelji.
Publika koja je došla da podrži ovu humanitarnu akciju i omiljene bendove, u ne tako velikom broju, izašla je oko ponoći zadovoljna iz Bašte doma omladine. Stiče se utisak da su kragujevačkoj publici drugi događaji u gradu i okolini bili važniji od toga se učini mali napor i pomogne nekome kome je pomoć neophodna. Svi koji nisu mogli u subotu da dodju na koncert, a žele da pomognu mogu to učiniti uplatom novčane pomoći na dinarski racun br. 160-5300100364761-79 ili slanjem sms poruke 304 na 3030 (Cena poruke je 200 din, PDV se ne naplaćuje).
Sve pohvale za organizatore akcije i zaposlene u Domu omladine koji su se svojski potrudili da sve protekne u najboljem redu.

Pogledajte fotografije: