Grupa Turisti: Nova vrsta zvuka u Kragujevcu

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Turisti, mlad i perspektivan bend, nastupio je sinoć u našem gradu, u SKC-u. Žanrovska šarenolikost, tzv. muzički kolaž i potreba za eksperimentisanjem ono je što ovu grupu čini jako interesantnom. Njihov prvi album „Levo ili desno“ je jedno od najiščekivanijih izdanja u 2018. godini i za veoma kratko vreme pokupio je sve simpatije publike.

Turisti su novi bend iz Beograda, čiji je osnivač i jedini stalni član Boško Mijušković Bole, basista grupa Straight Mickey and the Boyz i Škrtice. Ostali članovi Turista, poput Boletovog brata Džimija, dolaze i odlaze baš kao i pravi turisti. Ova neobična grupa nedavno je objavila svoj prvi album na kome su jako dugo radili i koji je prošao kroz više faza, kako oni sami kažu. U pesmama postoji veliki broj omaža i citata upravo zbog svih uticaja koji su frontmena zanimali tokom rada na albumu. Tekstovi su iskreni i jednostavnim jezikom govore o ljubavi, čekanju, usamljenosti.

„Bilo je super večeras. Mi smo jako zadovoljni. Publika je ovde baš otvorena za neke nove pristupe u muzici, konkretno ka rok muzici, ako može tako da se nazove. Jako nam je drago što smo imali priliku da sviramo ovde i da se upoznamo sa publikom. Na našem prvom albumu radili smo jako dugo i on za nas predstavlja proces sazrevanja. Fokusirani smo najviše na razvoj ove muzike i zvuka. Drago nam je da se u regionu proširila priča bez neke najave. Ljudi su se upoznali sa Turistima možda i zbog bendova u kojima ja sviram. Generalno utisak je baš dobar i naišli smo na pozitivnu reakciju publike.“ Izjavio je frontmen grupe Boško Mijušković Bole.

Pogledajte fotografije: