„Grbave tange“ o aktuelnim temama

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Veče konceptualne komedije pod nazivom „Grbave tange stand-up show“ održano je u „Kutiji šibica“ Studentskog kulturnog centra. Ovo veče humora nasmejalo je i zabavilo kragujevačku publiku.„Grbave tange show“ predstavlja kombinaciju klasičnih performansa kao što su stand-up, improvizacija, izvođenje autorskih rok pesama, obrade poznatih hitova i skečevi uz aktivno učešće publike.
Miodrag Stošić, stand-up komičar i vokal u ovom kabareu, a inače i satiričar, televizijski scenarista i radio voditelj preneo je svoje utiske posle nastupa u Kragujevcu.

„Utisci su veoma pozitivni. Ovo je jedna veoma lepa sala u kojoj se nalazimo i lepo je što ima malu binu i svi su mogli da sede i u takvoj koncepciji naš program koji je kabaretskog tipa sa dosta muzičkih promena to je ovde bilo izvodljivo i sve je bilo kako treba. Ovo je bila jedna pozorišna atmosfera u Studentskom kulturnom centru i verujem da su ljudi bili opušteni baš kao i mi“, rekao je Miodrag Stošić.

Posle brojnih nastupa ova grupa ima brojne pesme i priče. Aktuelne teme su uvek prisutne, a Miodrag kaže da je u Kragujevcu izvedena jedna reprezentativna plej lista koju uglavnom predstavljaju kada su u nekom gradu prvi put.

Foto: Petar Miljković, Grbave tange show

Politička (ne)korektnost, muško-ženski odnosi, diskriminacija samo su neke od tema koje insirišu umetnike ovog kabarea. Njihove šale nisu tu da vređaju, već da, kroz humor i satiru, pokažu današnje društvene prilike.

„Cela koncepcija kabarea „Grbave tange“ je napravljena namerno tako da se pokaže kako to danas ne znači ništa, da su danas prave uvrede i diskriminacija sakrivene i zato mi imamo neke tekstove koji su namerno preterani, da bismo pokazali kako smo mi mnogo manje zlo nego oni koji to rade skriveno, a oni su vlasnici multinacionalnih kompanija, televizija, bilborda i oni zaprav vrše pravu diskriminaciju, a izbegavaju ružne reči“, objasnio je Miodrag.

Pored pomenutih tema, jedan blok su činile i pesme i priče o apsurdu i prolaznosti vremena, ali ponovo u kontekstu današnjih okolnosti.

„Ta priča je rezultat odnosa naše stvarnosti sa trajanjem, jer nekad nešto to je trajalo – pesma, film, knjiga, što je bilo u žiži pet godina, danas prođe za mesec dana i onda se nekome već sa 20 godina učini da je video sve, a zapravo nije video ništa. Tako da je cela priča o tome koliko je vreme relativno i koliko naš doživljaj stvarnosti zavisi samo od nas“, rekao je Miodrag.

Članovi grupe „Grbave tange show“ su Kragujevčanima priredili veče smeha i dobre zabave, ali sa puno toplih i, pre svega iskrenih emocija. U toku nastupa predstavili su i svoju zajedničku zbirku pesama „Pesmarica Grbavih tangi“, a i dve autorske knjige Miodraga Stošića, „Mačka bez jedne cipele“ i „Mis mokre oči“, za koje autor ističe da su pisane za ljude koji vole da se šale i da su jedan od načina da ih pronađe.

Pogledajte fotografije: