Gospel grupa „Happy Day“ u UMMUS-u

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

U ponedeljk, 24. septembra, imali smo priliku da  slušamo kragujevački, a ujedno i jedini gospel bend u Srbiji, u KC UMMUS. U modernim aranžmanima Happy Day nas je vratio u 20 i 30 , pa i u 70 te godine, kada ovaj žanr pravi veliki uticaj na američku muziku i doprinosi stvaranju novih muzičkih stilova.

Happy Day je napravio je sjajnu i energičnu atmosferu, vraćajući nas u neka druga vremena i prenoseći na nas jednu divnu pozitivnu poruku. Ideju i inspiraciju za nastanak gospel benda, kako i sami kažu, našli su baš u toj poruci, koja proističe iz hrišćanstva.

Bend je vidno uživao na sceni, a tu svoju energiju uspeo je da prenese i na publiku, što im je kako i navode, bio cilj.

Foto: Petar Miljković, Magdalena Armuš

„Inspiriše nas poruka koju prenosi ta vrsta muzike. Zainteresovala nas je baš ta poruka koja proističe iz hrišćanstva i provlači se kroz razne priče iz jevanđelja. Govori čak i o pričama o crncima, robovima, koji ni u tim teškim momentima nisu gubili svoju duhovnost i koji su se pored svega veseleli. Želimo da tu poruku presnesemo i mi. Večeras smo se jako zabavili, a to smo uspeli da prenesemo i na ljude koji su došli da nas čuju, što je i bio cilj“, podelila je sa nama Magdalena Armuš pevačica  grupe Happy Day.

 

Pogledajte fotografije: