FOTORAMA SE SELI NA ONLINE PLATFORME !!!

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Nažalost, ova situacija sa COVID -19 se širi kao požar, i zabrane se dešavaju po celom svetu. Na nesreću , ono što smo čekali do zadnjeg trenutka jesu informacije o zabranama putovanja iz SAD te su naši glavni gosti i pored svega sprečeni da se lično pojave na ovogodišnjem festivalu!!!

Ali , ne damo se pokolebati i nećemo dopustiti da nam i po drugi put ova idiotska situacija poremeti organizaciju ove jubilarne godine!

FOTORAMA OD 6. DO 9. AVGUSTA IDE NA FULL ONLINE PROGRAM!!!

PRATITE NAS! IMAMO I DALJE NAJBOLJI MOGUĆI PROGRAM !!!

I KREĆEMO ! 

Imamo tu čast da vam u sledećih nekoliko dana predstavimo spisak gostiju i dešavanja koji će ovaj jubilarni festival podići na jedan novi nivo ! 

Velika čast nam je da predstavimo neka nova lica kao i neka već dobro poznata koje već slobodno možemo zvati velikim prijateljima festivala i ove naše zemlje.

Imam veliko zadovoljstvo da vam predstavim novog gosta Fotorama festivala, jednog velikog fotografa, prekaljenog dokumentaristu i jednu jaku prizemnu i dragu osobu!

Predstavljamo vam fantastičnu LYNN JOHNSON

Lin je redovni saradnik časopisa National Geographic koji je poznat po pronalaženju lepote i smisla u neuhvatljivim, teškim temama – ugroženim jezicima, zoonotskim bolestima, silovanjima u vojnim redovima, spektrima autizma i lekovitoj snazi kanabisa. Ona sarađuje sa ljudima koje predstavlja kako bi odala počast njihovim vizijama kao i svojim sopstvenim. Dobitnica je brojnih nagrada, uključujući nagradu Roberta F. Kenedija, World Press Photo nagrade i dva puta nominovana za prestižnu Pulicerovu nagradu!!!

Predstavljam vam Eriku Larsen!

Erika je već u Dvorani Slavnih Fotorama festivala kao jedan od prvih gostiju i osoba koja od svog prvog pojavljivanja na Fotorama festu 2014. godine važi za jednog od najvećih prijatelja i podržavaoca ovog našeg projekta.

Erika Larsen je multidisciplinarni pripovedač koji se bavi fotografijom, pisanjem i videom.
Fascinirana je načinom na koji ljudi komuniciraju sa svetom prirode.

Njeni radovi uvršteni su u Nacionalnu galeriju portreta Smithsonian, National Geographic Society, Fotografiska Museum i Ambasada Sjedinjenih Država u Oslu.

 

Imamo tu čast da vam predstavimo i našeg trećeg gosta, neverovatno talentovanu uspešnu mladu umetnicu, fotografa National Geographic Magazina iz Moldavije! 

Andriana Mereuta po prvi put na Fotorama festivalu brani boje starog kontinenta . U društvu iskusnih fotografa kao što su Lynn Johnson i Erika Larsen, Andriana čini trećeg člana ove fantastične ekipe od koje mogu da se očekuju fantastična predavanja.

„Moć mirne slike, moja fascinacija za ljude, kulture i iskrena briga za ljudsko stanje i životnu sredinu oblikovali su moj put ka pripovijedanju. Za mene fotografija ima magiju, ona je trenutak zarobljen u vremenu i sačuvan u našoj svesti, ima silu da ljude pokrene na velika dela.

Slike koje želim stvoriti odnose se na emociju, povezanost i ljudski duh. Ako je portret – moj cilj je da pokažem dostojanstvo svog čuvara, ako je to priča – mora da dotakne srce.

U potrazi za svojom strašću, zanimalo me je što više mogu naučiti o ovom zanatu, iz što više perspektiva.“

 

Veliki prijatelj festivala , gospodin Ko Yamada, poznati konceptualni fotograf sa svojim talentovanom grupom mladih fotografa iz PACell (Chojamachi School of Arts) iz Nagoje , ponovo se predstavlja našoj publici sa svojim novim projektom!

Predstavljamo vam izložbu konceptualne fotografije pod nazivom TLO-DOM !

Izložba će biti otvorena u Univerztetskoj galeriji sa kojom će ovogodišnji festival biti i zvanično otvoren 6, Avgusta!

 

Svi posetioci našeg festivala već dobro poznaju ovog vanserijskog umetnika i još boljeg čoveka!

Fantastični Dennis Dunbar treći put među srbima ! 

Ponovo sa fantastičnom radionicom “ Retouch Like a Pro“ na Fotorami, gde će podeliti svoj Photoshop kung fu sa svim zainteresovanim mladim umetnicima ! 

 

Predstavljamo vam Renee Robyn. Mladog ali veoma talentovanog fotografa i vizuelnog umetnika koji će ove godine održati jednu interesantnu radionicu na Fotorama festivalu!

„Odrastajući okružena ogromnom prerijom kanadskog severa i pričama o dalekim mestima, Renee Robin je progonila savršenu pozadinu sveta. Približavajući se fotografiji poput lovca na blago, njene kompozicije jedinstveno su kinematografske, često postaju komadi većeg sveta predstavljeni izvan stvarnosti. Njen stil je lako prepoznatljiv i izrazito njen vlastiti. Vešto mešajući činjenice, fikciju i malo digitalne alhemije, sarađivala je sa vodećim brendovima kao što su Vievsonic, Wacom, Corel, Capture One i Intel.

 

Predstavljamo vam Sefa MekKala ( Sef McCullough) !!

“ Ja sam komercijalni retušer, pisac i nastavnik. Radio sam sa mnogim sportskim, tehnološkim, maloprodajnim i automobilskim brendovima. Jedna od mojih životnih misija je da pružim bolji pristup vrhunskim retuširanim radnim tokovima ljudima koji tradicionalno nisu uključeni u industriju.

Komercijalne tehnike retuširanja pažljivo su čuvane od strane nekolicine, a pošto sam imao privilegiju da budem dobrodošao u tim prostorima, osjećam se obaveznim dijeliti alate i metode sa drugima. U nadi da će umetnost postati bolja.“