Fotorama 04

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Tokom poslednjih dana maja u Kragujevcu se održava Festival Umetničke Fotografije, među ljubiteljima fotografije poznat kao FOTORAMA Fest. Predstavlja prvi festival ove vrste u našoj zemlji, a ono što je posebno značajno jeste da ima međunarodni karakter i pretenduje da postane jedan od najboljih u jugoistočnoj Evropi. Cilj FOTORAME je da okupi neka od najvećih imena u svetu umetničke fotografije. Ove, 2014.godine održava se IV po redu festival i okupio je oko stotinak učesnika.
29Učesnici festivala imaju priliku da se upoznaju sa radom nekih od najvećih imena u svetu fotografije a to su Natalija Tafarel -master class retušer , Erika Larsen – National Geographic magazin , Lucija Đakani -Vogue Italia . Svakog dana, od 29.05. do 01.06. održavaju se radionice koje počinje od 10 a završavaju se u 18 časova. U petak, 30.maja Festival je zvanično otvoren u atrijumu tržnog centra Plaza. Pored pomenutih dama iz sveta fotografije, otvaranju su prisustvali i ljudi iz italijanske i američke ambasade. Za subotu, 31.maj planirana je i terenska radionica na otvorenom gde su učesnici imali priliku da obiđu manastire Žiču, Studenicu. Po povratku u Kragujevac, od 20h u galeriji Mostovi Balkana otvorena je izložba fotografija Erike Larson.

Svečano zatvaranje FOTORAME održaće se u nedelju, 01. juna u Velikom atrijumu tržnog centra Plaza. Ono što posebno treba naglasiti je i to da je ovaj festival imao i humanitarni karakter zbog poplava koje su se prethodnih nedelja dogodile u našoj zemlji. Svaka fotografija imala je početnu cenu od 3000 dinara. Uživajmo u fotografijama, i s nestrpljenjem se radujmo FOTORAMI 2015!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *