Fotografije Kragujevčanina na sajtu Majkrosofta

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Fotografije Kragujevčanina Aleksandra Sarića našle su se na sajtu Majkrosoftovog Windows-a, koje daunlouduju korisnici ovog operativnog sistema iz različitih delova sveta i postavljaju na desktopove svojih PC. Sarić, inženjer informatike, poslao je dve fotografije snimljene u selu Šljivice na Gledićkim planinama.
Kako je Sarić rekao FoNetu, obe fotografije su, uprkos oštroj konkurenciji iz celog sveta, ušle na sajt koji u proseku prihvata veoma mali broj fotografija.

Oni su mi se u mejlu zahvalili i čestitali na uspehu, istakavši da od velikog broja poslatih fotografija iz celog sveta u proseku prihvataju samo pet odsto, dok se ostale odbijaju. Osim toga, obe fotografije ubrzo su se našle u grupi najčešće daonloudovanih, rekao je Sarić.

On je rekao da, voli prirodu, često boravi na Gledićkim planinama, koje se nalaze nadomak Kragujevca gde slika “za svoju dušu i oči svojih prijatelja”, navodeći da su obe fotografije, koje su postale svetski poznate, snimljene spontano.

Želja mi je bila da Kragujevčanima, koji žive tako blizu Gledićkih planina, prikažem njihove prirodne lepote, za koje ne znaju da postoje, ali i da ljudima širom sveta predstaviam bogatstvo prirode Šumadije, kaže Sarić.

Na fotografijama koje se mogu videti i daunloudovati sa linkova http://windows.microsoft.com/en-us/windows/community-showcase-landscapes-2-download-theme i http://windows.microsoft.com/en-us/windows/community-showcase-rural-2-download-themehttp su motivi iz sela Šljivice u podnožju Samara, najvišeg vrha Gledićkih planina visokog 922 metra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *