Forever Storm: Radimo na novom albumu

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kragujevački hevi metal bend, „Forever Storm“, nastupio je na Arsenal Festu i posle dužeg vremena obradovao fanove svojim nastupom. Članovi ovog sastava vredno rade na novom albumu, o čemu smo pričali sa frontmenom, Stefanom Kovačevićem Kovčom.

Kakvi su utisci sa koncerta?

Utisci su oslični, bilo je dosta ljudi, jako smo zadovoljni svirkom, a i publika sa kojom sa posle razgovarao – svi su veoma zadovoljni kako je sve to izgledalo i puno mi je srce.

Koliko vam znači učešće na Arsenalu?

Znači nam puno. Mi iznova i iznova volimo da sviramo u Kragujevcu, to je naš rodni grad i uvek volimo da se predstavimo domaćoj publici na taj način. Arsenal Fest postaje jedna lepa tradicija u Kragujevcu, u regionu i u celoj Srbiji, tako da nam je uvek lepo da sviramo na Arsenalu.

Dugo niste svirali u Kragujevcu. Šta se dešavalo za to vreme?

U suštini nismo već neko vreme svirali, zauzeti nekim obavezama, sada radimo na novom albumu, tako da dugo nismo svirali, tj. toliko često. Svirali smo u Beogradu pre par nedelja i evo sada na Arsenal Festu i posle toga se ponovo vraćamo na rad na novom albumu, tako da će nam to oduzeti najviše vremena.

Kakav će biti novi album?

Ovde ćemo malo da istupimo iz zone lagodnosti, jer ćemo da istražujemo neku etno priču. Hoćemo da, kroz metal muziku, provučemo zvuke Balkana, jer je album konceptualan, imaće veze sa našom istorijom, tako da smo na taj način želeli da uplovimo u te vode i da izađemo iz okvira klasičkog hevi/treša, da uđemo u neki drugi fazon i mislim da će to biti zanimljiva promena za nas.

Da li je to vaš način da našu zemlju pozitivno prikažete u svetu?

Tako je. Cela poenta ove priče, sa trećim albumom, koji će govoriti o Prvom svetskom ratu, je naša ideja i naša želja da se predstavimo ljudima u inostranstvu, jer imamo dosta fanova koji nas tamo slišaju i pošto će i ovaj album biti na engleskom, mi želimo da ispričamo priču o Prvom svetskom ratu iz našeg ugla i da predstavimo ljudima taj, u isto vreme, i mračan i veličanstven period u istoriji Srbije, koji ljudi treba da poznaju.

Pogledajte fotografije: