Električni orgazam na Arsenal festu

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kao jedna od najvećih bendova jugoslovenske rok scene i predstavnik novog talasa, beogradski rok bend „Električni orgazam“ za više od trideset godina postojanja, izdao je 12 studijskih, sedam živih i tri kompilacijska albuma. Nastupili su sinoć u Kragujevcu u okviru Arsenal festa. Tom prilikom razgovarali smo sa Srđanom Gojkovićem Giletom.

Upravo ste završili svoj nastup. Kakvi su utisci?                                                                  

Super je koncert bio. Publika je odlična. Bilo je dosta ljudi. Malo smo mi imali nekih problema – na bini se nije baš najbolje čulo to što sviramo, ali pošto smo mi već iskusan bend, znali smo da to što mi čujemo na bini nema mnogo veze sa onim što čuje publika dole, tako da, po reakcii publike, bilo je očigledno da su oni dobro čuli .

Na početku karijere se dešavalo da na koncertima i festivalima napravite poneki skandal. Zašto i da li i dalje to radite?                                                                                          

 Ne, ne dešava nam se to više. To nekako ide uz uzrast. Tada smo bili mladi i to je bilo u skladu sa uzrastom i vremenom, ali sad smo već u nekim drugim godinama, tako da nismo skoro imali neku vrstu skandala.

Kako je njujorška andergraund scena uticala na „Električni orgazam“?                        

 Na nas su uticali neki stari bendovi. To je bila neka muzika koja se nama sviđala od samog početka, tako da nam je to bilo interesantno i ja sam uvek bio fan andergraunda.

Kako je raspad Jugoslavije uticao na vas?                                                                          

 Raspad zemlje je bio dosta traumatičan, jer smo mi odjednom iz jedne velike zemlje bili svedeni na neki geto i nismo mogli da sviramo po svim tim republikama, tak da je to bilo traumatično, ali navikli smo se i na tu situaciju, a i to se posle nekog broja godina relativno normalizovalo, tako da mi danas sviramo u svim tim bivšim jugoslovenskim republikama.

Kakvi su vaši dalji planovi?                                                                                                              

Plan je da do kraja godine završimo novi album. Izdali smo već dva singla sa tog budućeg albuma. Planiramo da treći singl objavimo u oktobru i nadam se do kraja godine i album.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *