Đurđevdanski karneval

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

U organizaciji Gradske turističke organizacije i pod pokroviteljstvom grada kroz Kragujevac je povodom obeležavanja Đurđevdana, Dana grada, prodefilovao Dečji karneval. Najlepši prolećni praznik sa mališanima Kragujevca proslavili su njihovi drugari, gosti iz drugih gradova Srbije.


Karnevalsku povorku već dvanaesti put predvodi Moto klub “Smak“ a podršku kao i uvek pruža Klub ljubitelja “Fića“ i sportski klubovi. Hiljade mališana iz kragujevačkih vrtića, osnovnih škola i gostiju iz Šapca, Gračanice, Bele Crkve, Lazarevca, Lajkovca, Kruševca i Batočine, okupili su se kod Velikog parka odakle je i krenuo defile i svojim plesom, igrom i performansom pod maskama stigli do Pešačke zone i bine gde je održan zabavni program i izbor za najlepše karnevalske maske.

Na bini kod “Krsta“, u prisustvu predstavnika delegacija gradova pobratima i prijatelja, gostiju Kragujevca, predstavnika lokalne samouprave i Kragujevčana, izveden je program namenjen najmlađim učesnicima karnevala. U programu je nastupio Dečiji gradski hor “Mali Licej“, Ansambl “Smilje“, karnevalska grupa iz Šapca, Lajkovca, Lazarevca. Baletska škola “Lujo Davičo“ izveli su koreografiju “Prolećni valcer“, a balerine iz škole “Aplauz“ izvele su “Valcer satova“. Plesom su se predstavili klubovi “Dolls“, “La Luna“, “Fiesta“, “Link“, a festival su svojom igrom obogatile i mažoretkinje iz Bele Crkve i Leskovca.

Pogledajte fotografije: