Đurđevdan za najmlađe

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

U okviru proslave Dana grada, organizovan je i program za najmlađe Kragujevčane. U prepodnevnim časovima održan je tradicionalni Đurđevdanski karneval, a u posle podne zabavno-edukativni program na Otvorenoj letnjoj sceni u Velikom parku.

Na jedanaestom po redu Đurđevdanskom karnevalu kragujevačkim učesnicima pridružili su se gosti iz  Vršca, Kruševca, Lazarevca, Batočine, Brusa i mažoretkinje iz Bele Crkve. Ova manifestacija obuhvatala je šetnju kostiminarih mališana od Velikog parka do platoa ispred Krsta. Defile su pratili i atraktivnijim učinili bajkeri moto kluba „Smak“. Nakon toga, usledio je takmičarski deo karnevala u kojem su se maske ocenjivale u pojedinačnoj, porodičnoj i grupnoj kategoriji. Ovogodišnji Đurđevdanski karneval završio se muzikom i plesom na bini kod Krsta.

IMG_0694        IMG_0231

Druga manifestacija posvećena najmlađim kragujevčanima povodom Dana grada, pod nazivom „Đurđevdan u Velikom parku“ održana je na Otvorenoj letnjoj sceni. Članovi plesnog kluba „Dinamik“ izveli su svoju tačku, a potom su mališani iz „Mašine muzičke škole“ održali koncert. Na kraju događaja, glumci „Kragujevačkog otvorenog teatra“ izveli su edukativnu predstavu „Džepni pozorišni bonton“ i pokazali pravila ponašanja u pozorištu.

IMG_0912        IMG_0996

 

Pogledajte fotografije Đurđevdanskog karnevala: [tz_plusgallery id=“189″]

Pogledajte fotografije Đurđevdana u Velikom parku: [tz_plusgallery id=“190″]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *